Washington

Baixa un 4,5% el preu de la vivenda als Estats Units, la major davallada des del 1991

El preu de la vivenda als Estats Units continua a la baixa. Així ho confirmen les darreres dades publicades, que parlen d'un descens del 4,5% des del juliol del 2006 fins a l'últim mes de juliol. Les xifres recullen els preus de 10 àrees metropolitanes del país. El pitjor de tot plegat és que la tendència sembla accelerar-se. De fet, entre els mesos de juny i juliol, els preus dels pisos van caure un 0,6%. A més, els analistes consideren que el descens de preus ha continuat durant els mesos d'estiu, per la qual cosa la situació no tendirà pas a millorar pròximament. Es tracta de la major caiguda des del juliol del 1991.

Actualitzat

Les majors davallades es van registrar a Detroit (-9,7%), Tampa (-8,8%) i San Diego (-7,8%). On no hi ha hagut baixades, sinó increments de preus, ha estat a Seattle (6,9%), Charlotte (6,0%) i Portland (3,8%). La previsió per als pròxims mesos és que la tendència negativa no s'invertirà i que els preus continuaran baixant, possiblement a un major ritme.

Aquest escenari no és sinó un reflex de la debilitat per la qual travessa el mercat de la vivenda als Estats Units, afectat per la crisi de les hipoteques d'alt risc, que ha dut a una major restricció en la concessió de crèdits i una menor demanda.

D'altra banda, la xifra de vendes també ha patit un important retrocés en els darrers temps. Concretament, el passat mes d'agost van caure un 4,3%, per a una previsió de 5,5 milions d'unitats venudes en tot l'any, la més baixa des de l'agost del 2002. En comparació amb el mateix mes del 2006, les vendes han baixat un 12,8%.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut