L'exconseller Jordi Ausàs
L'exconseller Jordi Ausàs
La seu d'Urgell

Ausàs obté el tercer grau i passa el seu primer cap de setmana fora de la presó

L'exconseller va poder sortir del Centre Penitenciari de Ponent, on va ingressar el 26 de juny del 2014

RedaccióActualitzat

L'exconseller de Governació Jordi Ausàs, condemnat a quatre anys de presó per contraban de tabac, ha obtingut el tercer grau per part del jutjat de vigilància penitenciària i ara ja pot passar els caps de setmana fora de la presó. El cap de setmana passat, de fet, va ser el primer que l'exconseller va poder sortir del Centre Penitenciari de Ponent.

Ausàs va ingressar a la presó el 26 de juny del 2014 per complir una condemna de quatre anys de presó per contraban de tabac i pertinença a grup criminal. A més, l'Audiència de Lleida va imposar-li a ell i a la resta de condemnats del cas una indemnització a l'Estat de 33.318 euros i a pagar una multa duanera i tributària.

De fet, el també exalcalde de la Seu d'Urgell ja va obtenir el tercer grau pocs mesos després d'entrar a la presó, però el jutjat de Vigilància Penitenciària de Catalunya li va revocar el permís. Aleshores la jutge va estimar el recurs que va presentar la Fiscalia de Lleida, que argumentava que era prematur que sortís els caps de setmana quan encara no havia complert ni la meitat de la condemna.

La sentència del Tribunal Suprem considerava provat que Ausàs tenia assignat un paper de particular rellevància dins del grup de contrabandistes, i que era l'encarregat de donar sortida al tabac cap al mercat interior.


 

Anar al contingut