Jordi Ausàs, als jutjats
A partir d'ara, Jordi Ausàs no podrà sortir de la presó els caps de setmana
Lleida

Revocat el tercer grau a l'exconseller Jordi Ausàs

Ausàs, que compleix condemna per contraban de tabac i pertinença a grup criminal, no podrà, per tant, sortir de la presó els caps de setmana, com feia des de l'octubre

RedaccióActualitzat

El jutge ha revocat el tercer grau a l'exconseller de Governació Jordi Ausàs, que compleix condemna per contraban de tabac i pertinença a grup criminal. Això vol dir que no podrà sortir els caps de setmana, com feia fins ara, i haurà de tornar al règim ordinari del centre penitenciari de Ponent.

El jutjat de vigilància penitenciària ha acceptat el recurs de la fiscalia de Lleida, en què demanava que es revoqués el tercer grau restringit que s'havia concedit a l'exconseller republicà Jordi Ausàs. Es considera que no s'han complert els terminis mínims per beneficiar-se d'aquest règim, que li permetia sortir de la presó els caps de setmana, i que, per tant, la decisió era prematura i precipitada. Quan se l'hi va concedir, a l'octubre, feia poc més de tres mesos que Ausàs havia ingressat al centre penitenciari per complir una condemna de 4 anys. També va haver de pagar una multa de 195.000 euros.

Tot plegat passa després que el Suprem confirmés la sentència de l'Audiència de Lleida que el condemnava per haver format part d'una xarxa de contraban que introduïa tabac des d'Andorra de forma il·legal. També considerava provat que Ausàs va cometre aquests delictes mentre era conseller de la Generalitat.

Anar al contingut