Mapa dels atacs dels Estats Units, França i el Regne Unit a Síria
Mapa dels atacs dels Estats Units, França i el Regne Unit a Síria

Atac "controlat" o "interceptat" a Síria dels Estats Units, amb tres ferits

RedaccióActualitzat

Donald Trump ha anunciat aquesta matinada que els Estats Units, en col·laboració amb el Regne Unit i França, han iniciat un atac a Síria.

L'atac ha anat específicament dirigit a destruir el programa d'armament químic del règim de Bashar al-Assad i ha durat una hora.

L'ofensiva conjunta ha combinat atacs aeris i míssils des de vaixells que són al Mediterrani. I el resultat és desigual, depèn de quina sigui la font. Segons Rússia, les defenses sirianes han interceptat gran part de l'atac. Els Estats Units, en canvi, diuen que ha estat un èxit.

Síria diu que els seus sistemes de defensa haurien abatut la majoria de míssils de la coalició. Dels 103 míssils, 71 haurien estat interceptats, però fonts del Pentàgon ho neguen.

 

 

Segons el Pentàgon s'han enviat 105 míssils contra tres objectius i no els n'han derribat cap. S'han fet servir avions, destructors, submarins Mediterrani i Mar Roig


A la capital, Damasc, l'objectiu ha estat un centre d'investigació científica, on es creu que es feien proves amb armes químiques i biològiques.

A l'oest de Homs, l'objectiu eren dos magatzems d'armes químiques i una base militar. Segons l'exèrcit sirià, en aquesta zona els atacs han provocat ferides a tres civils.

Segons l'Observatori Sirià dels Drets Humans, han caigut míssils sobre centres de recerca, contra diverses bases militars i contra instal·lacions de la Guàrdia Republicana a Damasc. El règim ha recordat, però, que els últims dies ha anat evacuant diverses instal·lacions militars en previsió d'un atac nord-americà imminent.

 

 

Míssils interceptats

Rússia assegura que els Estats Units i els seus aliats han llançat més de cent míssils contra posicions sirianes, però que una part significativa han estat interceptats.

L'atac no ha afectat les bases de Moscou al país, malgrat el suport de Vladímir Putin al règim de Bashar al-Assad, però les autoritats russes asseguren que l'atac és una violació a la legalitat internacional, i estudien convocar el Consell de Seguretat de l'ONU.

El president del Comitè d'Afers Internacionals del Parlament, Konstantin Kosàtxev, ha assegurat a l'agència Interfax que aquests atacs impedeixen treballar els membres de l'Organització per la Prohibició de les Armes Químiques, que estan investigant el possible ús d'aquest armament a la ciutat de Douma per part del règim sirià.

ARXIVAT A:
Síria
Anar al contingut