Un instant de la reunió entre representants d'Asaja Lleida i de la Plataforma Anti Fons Cooperatiu amb la subdelegada del govern de l'Esta…
Un instant de la reunió entre representants d'Asaja Lleida i de la Plataforma Anti Fons Cooperatiu amb la subdelegada del govern de l'Estat a Lleida, Inma Manso. Imatge del 18 de gener del 2018. (Horitzontal)

Asaja i la plataforma contrària demanen la intermediació de l'Estat per frenar la creació del fons cooperatiu obligatori

ACN Lleida.-El president d'Asaja Lleida, Pere Roqué, i el president de la Plataforma Anti Fons Obligatori, Josep Segura, s'han reunit amb la subdelegada del govern de l'Estat a Lleida, Inma Manso, per expressar-li el rebuig de més d'una vintena de cooperatives agràries catalanes, la majoria de Lleida i de Tarragona, a les aportacions al fons de contingència que preveu el projecte de llei de regulació del funcionament de les seccions de crèdit de les cooperatives agràries que s'està tramitant al Parlament. Durant la trobada, Roqué ha manifestat la disconformitat amb el vicepresident del Govern i conseller d'Economia, Oriol Junqueras, per haver fet el decret "sense pactar-lo amb el sector" i ha lamentat "la manca de consideració" de la consellera d'Agricultura, Meritxell Serret, ja que "en cap moment s'ha posicionat al costat del sector". Per la seva part, Manso s'ha compromès a traslladar les reivindicacions d'ambdues entitats als responsables del Ministeri d'Economia, Indústria i Competitivitat.

Pere Roqué ha exposat que "no entenem ni compartim la visió del conseller d'Economia" i, per això, "creiem que el que hauria de fer és asseure's amb el sector i parlar d'economia productiva". Josep Segura ha traslladat a la subdelegada del govern espanyol el rebuig a la creació del fons cooperatiu obligatori "perquè la manera de fer i el procediment a seguir no és el correcte" i, per tant, ha demanat que es faci "amb més calma". El president de la Plataforma Anti Fons Obligatori i president de la cooperativa de Maials ha defensat que "no podem obligar a posar uns diners per garantir els diners dels altres sense garantir els nostres propis diners". Segura ha recordat que des de la plataforma havien demanat al Departament d'Economia "que ajornessin els requeriments d'imposició al fons fins que la llei estès aprovada", però "no han volgut esperar".A la trobada també hi han participat Joan Segura, vocal d'Asaja Lleida, i Enric Dalmau, president de la Cooperativa de Cervià de les Garrigues.Condemna als darrers atacs a camions espanyols a França D'altra banda, Pere Roqué, ha condemnat els atacs d'agricultors a camions espanyols carregats de sucs de fruita i vi que han tingut lloc en les darrers hores a França. El president d'Asaja Lleida ha expressat de nou el rebuig a aquestes accions "que vulneren l'ordre de la lliure circulació de mercaderies i persones dins la Unió Europea". Roqué ha lamentat la "passivitat" dels governs en "no prendre les mesures necessàries perquè no es torni a produir". Per aquest motiu, el president d'Asaja Lleida ha defensat que "l'única solució és respondre contundentment contra els productes francesos que es venen en els nostres lineals de distribució com ara la llet o la fruita". "Els pagesos tenim el dret d'exportar els nostres productes, amb un nivell de qualitat molt superior als dels nostres veïns", ha sentenciat Roqué.

Anar al contingut