Arrimadas, disposada a pactar amb tothom, també amb els comuns, per formar govern

Actualitzat

La candidata de Ciutadans, Inés Arrimadas, ha estat entrevistada aquest dijous al vespre a TV3. Arrimadas ha estat la cinquena dels candidats del 21D que passa per l'entrevista de TV3.

Us resumim l'entrevista en deu frases.

Les enquestes:

"Les enquestes són només enquestes i l'enquesta de veritat és el dia 21. Però sí que mirem totes les enquestes i sabem que és possible, que no és cap utopia guanyar les eleccions. Per tant, com que és possible, hem de treballar perquè pugui ser realitat."

 

Un govern alternatiu:

"Si els números donen almenys un escó més als partits que no som independentistes respecte als partits independentistes, nosaltres intentarem sumar amb la resta de forces. Trucaré al senyor Iceta, al senyor Albiol, i, si podem sumar una majoria sense els comuns, intentarem convèncer la resta de forces per governar. I, si són necessaris els comuns, jo crec que puc estar en disposició d'oferir un govern que tingui una prioritat cap a les polítiques socials."

 

 

Lluita contra la corrupció:

"De corrupció, en té Convergència i Unió; el Partit Socialista té corrupció; el Partit Popular té moltíssima corrupció... El tema és: nosaltres anem a la mateixa llista electoral que el PP, com ha fet Esquerra amb la CiU del 3%? Nosaltres estem governant als mateixos escons de govern com està fent Esquerra amb el partit del 3%? Nosaltres hem governat amb el PP sense exigir cap proposta de regeneració com ha fet Esquerra? No."

 

"Aquí, Esquerra Republicana va anar a la mateixa llista electoral que els partits del 3% i no va exigir cap requisit, només un: independència, independència i independència. 'Todo por la patria'."

 

 

Acabar amb el procés:

"Jo m'he passat tota la campanya, i ho faré fins al final, estenent la mà a la resta de forces que no volen la independència. Perquè crec que, en un moment com aquest, les petites diferències que podem tenir, o grans, ara mateix no importen. La gent jo crec que necessita l'esperança d'un canvi, l'esperança d'acabar amb aquest procés que ha estat un malson que ha fet fugir empreses, ha trencat famílies i ha fet baixar tots els indicadors econòmics. Necessitem una nova etapa política en la qual tothom haurà de cedir una mica. Però per a això necessitem seny, necessitem reconciliació, necessitem parlar amb la resta de forces polítiques."

 

"El procés cap a la independència no ens ha portat la independència, ens ha portat a la ruïna."

 

"El que jo no he fet mai ni faré és insultar la gent que vol la independència, perquè jo tinc gent estimada al meu voltant que vol la independència i no els he faltat al respecte mai, mai. Però el govern de la Generalitat sí que ens ha faltat al respecte: ens han dit súbdits, ens han dit traïdors, ens han dit –com la senyora Forcadell– que no som poble de Catalunya. Vostè mai em sentirà parlar així de la gent independentista."

Indults als empresonats

 

"Nosaltres som el partit que vol eliminar els privilegis dels polítics. Per tant, menys aforaments i menys indults per als polítics."

 

 

Nou sistema de finançament:

 

"Nosaltres considerem que necessitem un millor sistema de finançament. Però no és només un millor sistema de finançament per a Catalunya, sinó per a totes les comunitats autònomes."

 

Reforma de la Constitució:

"A nosaltres ens agraden els països descentralitzats, nosaltres som federalistes, ens agraden els països federals, perquè el problema no és qui té les competències, sinó com es gestionen les competències. Pot funcionar bé un país descentralitzat? Oi tant que sí, però el problema és que no pot haver-hi duplicitats."

 

Llengua a l'educació:

"Volem un sistema de tres llengües vehiculars a Catalunya: anglès, català i castellà."

 

ARXIVAT A:
CsEleccions 21DArticle 155Procés català
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut