Lanzarote

Arriben quatre "pateres" a les costes canàries, on ja hi ha 40 immigrants detinguts

Els immigrants continuen arribant a les Canàries amb més o menys fortuna. En total tres embarcacions han aconseguit tocar terra a Haría, des d'on s'han endinsat a l'illa. La policia ha aconseguit detenir els 25 integrants d'una de les embarcacions i després n'ha interceptat 15 més a Lanzarote d'una quarta que acabava de desembarcar. Els cossos de seguretat busquen ara els tripulants de les dues "pateres" que falten. Tots els immigrants trobats fins ara es troben en bon estat de salut.

Actualitzat
La costa del municipi d'Haría, a les Canàries, ha rebut tres embarcacions plenes d'immigrants. Les dues primeres han aconseguit esquivar el dispositiu de vigilància i els seus ocupants han fugit per evitar ser detinguts. La tercera sí que ha estat detectada quan encara era a l'aigua i s'aproximava a l'illa de Lanzarote, i els seus ocupants han estat detinguts en arribar a la costa, on els esperaven agents de la Guàrdia Civil i la Policia Local.

Efectius dels cossos de seguretat treballaven ja des d'hores abans a la recerca dels membres de les dues expedicions que van arribar de matinada, mitjançant rastrejos que es mantenen encara actius per diversos llocs del municipi.
Pel que fa a la quarta de les "pateres" arribades a Lanzarote, ha viscut una situació similar a la de les d'Haría. L'embarcació ha arribat al voltant de quarts de tres de la matinada a Playa Blanca, al municipi de Yaiza, on s'ha aconseguit detenir-ne tots els ocupants, en total 25 homes africans entre els quals hi ha tres menors.

Aquestes quatre embarcacions se sumen a dues més que van arribar a les Canàries. Una barcassa que va arribar a Tenerife amb 61 persones a bord, inclosos un menor i set dones, i un "cayuco" amb 44 ocupants que va desembarcar a Gran Canària després de ser auxiliat quan s'havia quedat sense motor a alta mar.
Anar al contingut