Esquiadors en una de les pistes obertes a Masella aquest diumenge (ACN)
Esquiadors en una de les pistes obertes a Masella aquest diumenge (ACN)
Girona/Lleida

Arrenca la temporada d'esquí amb bones perspectives

Masella, la primera estació d'esquí oberta de l'Estat, ha tancat el primer cap de setmana d'activitat amb 5.500 esquiadors

RedaccióActualitzat

Aquest cap de setmana ha arrencat la temporada d'esquí. Ha estat el primer rodatge de les instal·lacions amb la mirada posada al pont de la Puríssima, quan s'hi espera una afluència massiva d'aficionats.

L'estació de Masella, a la Cerdanya, ha tancat el primer cap de setmana amb 5.500 visitants, una "bona xifra", segons els responsables de la instal·lació. Destaquen la bona qualitat de la neu, gràcies sobretot a les nevades que han caigut durant els últims dies i a les baixes temperatures que s'han registrat últimament a tot el Pirineu gironí. Masella va obrir les portes divendres, una setmana abans del que estava previst. La Molina i Vallter 2000 ho van fer dissabte, també abans del que esperaven. En el seu cas amb dues pistes obertes a Vallter i una a la Molina.

Al Pirineu de Lleida, prop de 3.000 esquiadors han estrenat la temporada a Baqueira-Beret i els complexos d'esquí nòrdic de Tuixent-la Vansa, Sant Joan de l'Erm i Lles de Cerdanya. Uns 1.800 esquiadors han fet les primeres baixades a Baqueira-Beret, on han pogut obrir 20 quilòmetres de pistes dels 151 que té l'estació aranesa. 

Les tres estacions d'esquí nòrdic que ja han posat a prova les instal·lacions han atret un miler d'esquiadors, sobretot clients de proximitat. Aquest inici primerenc de la temporada és especialment engrescador per als complexos d'esquí de fons, perquè són els que més han patit els últims anys per falta de neu. Aquest novembre les nevades els han afavorit i ara esperen poder aprofitar un gran pont de la Puríssima.

La previsió és que a finals d'aquesta setmana, entre divendres i dissabte, ja puguin obrir totes les estacions. El sector espera que aquesta sigui una temporada de rècord i es venguin més d'un 1,3 milions de forfets.

Anar al contingut