L'alcalde d'Alpicat i president del Consell Comarcal del Segrià, Pau Cabré. (Foto: ACN)
L'alcalde d'Alpicat i president del Consell Comarcal del Segrià, Pau Cabré. (Foto: ACN)
Alpicat

Anul·lada la condemna a l'alcalde d'Alpicat per un presumpte delicte urbanístic

L'Audiència de Lleida revoca la sentència del mes de novembre passat, que va trobar culpables Pau Cabré i l'exsecretari i l'exarquitecta municipals d'un delicte contra la ordenació del territori per haver autoritzat l'any 2000 la construcció d'una empresa en sòl rústic del municipi.

RedaccióActualitzat
L'Audiència de Lleida ha absolt l'alcalde d'Alpicat i president del Consell Comarcal del Segrià, Pau Cabré, d'un delicte urbanístic per haver autoritzat l'any 2000 la construcció d'una empresa en sòl rústic del municipi. D'aquesta manera, l'Audiència revoca la sentència que el va condemnar el novembre passat a vuit mesos de presó i vuit anys d'inhabilitació.

La sentència, que també absol l'exsecretari i l'exarquitecta municipals, Miguel Sus i Olga Belli, és ferma i no accepta recurs.  El jutjat va condemnar els tres imputats com a autors criminalment responsables d'un delicte contra l'ordenació del territori per haver aprovat el juliol del 2000 una llicència perquè una empresa de transport pogués construir una nau en sòl rústic. Posteriorment, la jutge va rectificar la condemna contra Cabré i va reduir la inhabilitació al càrrec d'alcalde.

Tots tres condemnats van recórrer la sentència del jutjat penal número 1 de Lleida en mantenir la seva innocència i defensar que, en cap cas, van actuar "amb mala fe". Finalment, el jutge ha estimat el recurs perquè no creu que Cabré i els altres dos acusats cometessin la irregularitat voluntàriament.
Anar al contingut