Eurocopa 2004

Anglaterra guanya Suïssa per 3-0, amb dos gols de Wayne Rooney

Ni Beckham, ni Owen, ni Heskey... L'estrella de la selecció anglesa és un jove davanter de l'Everton que avui ha tornat a ser el millor del seu equip, Wayne Rooney. Ha fet dos gols i, amb només 18 anys, ja és titular indiscutible. El tercer l'ha fet Gerrard. Anglaterra ha guanyat Suïssa per 3-0, i ara s'haurà de jugar la classificació contra Croàcia.

Suïssa ha tingut contra les cordes els anglesos, gràcies a una sortida amb molta pressió, però no ha pogut inaugurar el marcador per falta de punteria en les seves rematades. A més, l'àrbitre no ha castigat com a penal una agafada dins l'àrea, de Neuville a Frei. En la primera jugada ben trenada, en el minut 23, Anglaterra ha inaugurat el marcador. El contraatac l'ha organitzat Beckham, Owen ha fet la centrada, i el jove Rooney ha enviat la pilota al fons de la xarxa. En el moment de la centrada, Scholes fregava el fora de joc, però el gol ha pujat al marcador. Ja en temps afegit, Hakan Yakin, en un llançament de falta, ha estat a punt de fer el gol de la igualada. Suïssa ha jugat 35 minuts amb un home menys, perquè Haas ha vist la segona targeta groga i ha estat expulsat. En el minut 75, Vassell, que feia quatre minuts que era al terreny de joc, ha robat una pilota, probablement en falta, i ha cedit per a Rooney, que ha marcat el segon. El davanter anglès ha tingut molta fortuna en la rematada perquè després de rebotar al pal el porter suís Steil s'ha acabat introduint la pilota a la seva pròpia porteria. Només cinc minuts després, Beckham ha iniciat la jugada del 3-0, en fer una passada a Neuville, que ha centrat, i Gerrard -venint des de darrere- ha fet el tercer i definitiu. Steil també ha arribat a tocar la rematada, però la mala sort l'ha perseguit tota la tarda. Suïssa hauria hagut d'acabar amb nou jugadors, perquè Huggel ha fet una entrada terrible a Heargraves i no ha vist ni targeta groga. Anglaterra es jugarà l'accés a quarts en l'última jornada contra Croàcia.