Alibaba és la plataforma més important de comerç electrònic de la Xina (Reuters)
Alibaba és la plataforma més important de comerç electrònic de la Xina (Reuters)

Barcelona competeix per tenir el centre logístic d'Alibaba més gran d'Europa

Gènova o Marsella són els altres grans candidats

Iván GutiérrezActualitzat

Barcelona ha esdevingut un gran pol d'atracció per a les empreses de comerç electrònic d'ençà que Amazon va instal·lar-hi el principal centre logístic al sud d'Europa. Això ha cridat l'atenció de diverses plataformes de paqueteria, com Fed Ex, que va inaugurar fa uns mesos un centre a la Zona Franca.

Però una de les empreses que està pendent de fer el salt a Europa i que té un ull posat sobre Barcelona és Alibaba. És l'Amazon xinesa, la plataforma més important de comerç electrònic del gegant asiàtic, i la capital catalana seria una de les candidates a tenir aquest centre.

 

El responsable d'Espanya i Portugal d'Alibaba, Ernesto Caccavale, ha confirmat aquest dimarts en un dinar organitzat per la Cambra de Comerç de Barcelona que "hi ha negociacions amb diverses ciutats" per instal·lar un 'hub' logístic al sud d'Europa. En tot cas, Barcelona està en la cursa, però Caccavale assumeix que "hi ha molta competència: els grans ports del Mediterrani tenen opcions, ciutats com Gènova o Marsella".

Però Barcelona tindria un punt afegit. A part de la presència d'Amazon, el seu port compta amb una terminal sencera gestionada per la xinesa Hutchison Whampoa, amb un dels sistemes de mecanització més moderns. En tot cas, no és l'única. Tot el port del Pireu a Grècia pertany a la companyia xinesa Cosco (China Ocean Shipping Company). Per tant, Barcelona no ho tindrà fàcil.

Notícia relacionada: Amazon anuncia un nou centre d'investigació a Barcelona que crearà 100 llocs de treball

El directiu també ha assegurat que s'està "treballant" a tancar un memoràndum d'entesa entre el govern espanyol i Alibaba, i assegura que, si aquest projecte surt endavant, podria haver-hi la possibilitat que el mediàtic president del gegant xinès, Jack Ma, vingués a Espanya.

ARXIVAT A:
Digital Economia de butxacaInternet
Anar al contingut