Els alcaldes del PSC Josep Monràs, Sergi Mingote i l'alcaldessa de Palau-solità i Plegamants, Teresa Padrós, amb el diputat Jordi Tarrades, en …
Els alcaldes del PSC Josep Monràs, Sergi Mingote i l'alcaldessa de Palau-solità i Plegamants, Teresa Padrós, amb el diputat Jordi Tarrades, en roda de premsa el 31 de març de 2017. (horitzontal)

Alcaldes del PSC alerten que la nova resolució del Parlament sobre Gallecs podria "trinxar" l'espai natural

ACN Mollet del Vallès.-Els alcaldes del PSC de Mollet del Vallès, Parets del Vallès i Palau-solità i Plegamans adverteixen que la resolució del Parlament per protegir l'Espai Natural de Gallecs podria tenir l'efecte contrari a l'anunciat i "trinxar" aquesta zona. En roda de premsa, els batlles Josep Monràs, Sergi Mingote i l'alcaldessa Teresa Padrós han denunciat que la iniciativa pot facilitar la projecció de la línia orbital ferroviària pel mig de l'espai. De la mateixa manera, alerten que la millora prevista a la carretera C-155 podria implicar la projecció del Quart Cinturó, que uniria Granollers i Sabadell a tocar de la zona verda.

Els batlles han ofert una roda de premsa a la seu del PSC de Mollet juntament amb el diputat socialista al Parlament Jordi Terrades, on s'han mostrat especialment contundents amb ERC, a qui acusen de voler enredar els ciutadans. "Que no ens enganyin, tornem a tenir l'amenaça de trinxar Gallecs, que no amaguin amb una possible ampliació sobre terrenys privats que haurem de pagar entre tots la vergonya que proposen", ha assegurat l'alcalde de Mollet, Josep Monràs. En aquest sentit, els socialistes s'han posicionament en contra de la proposta, sobretot pel punt en què s'assenyala la millora a la carretera C-155, que uneix Palau-solità i Plegamans amb Parets del Vallès, i que temen que pugui implicar la creació del Quart Cinturó o Ronda Vallès, tal com es denomina en aquest punt del traçat. "Ens preocupa que això sigui un pas més per encarar un altre corredor i una línia de mobilitat nova, que no és el que li correspon ara a aquest territori", ha apuntat l'alcalde de Parets, Sergi Mingote, que ha afegit que seria un "error històric". Des de Palau-solità, la seva alcaldessa, Teresa Padrós, també s'hi ha manifestat en contra, considerant que seria una "incongruència brutal" fer passar una infraestructura d'aquestes característiques per un espai natural i protegit com aquest. Tot plegat, un fantasma, el del Quart Cinturó, que es desperta després que el govern de la Generalitat el blindés de la urbanització i la construcció l'any 2009. En aquest sentit, el diputat Jordi Terrades ha manifestat que el PSC seguirà mantenint la postura contraria a ampliar l'espai protegit de Gallecs si no hi ha consens amb les administracions locals ni amb els veïns, molts dels quals, asseguren, podrien veure's empesos a abandonar les seves cases en trobar-se en zones lliures d'urbanització.

Anar al contingut