Xavier Garcia Albiol, en una foto d'arxiu
Xavier Garcia Albiol, en una foto d'arxiu
Barcelona

Albiol titlla Puigdemont d'"inconscient" i assegura que "pretén rebentar-ho tot"

Santi Rodríguez, també del PP, diu que el govern fa "la pirula", mentre Ciutadans insisteix demanant eleccions autonòmiques, si cal, aplicant l'article 155 de la CE

RedaccióActualitzat

El president del PP català, Xavier García Albiol, ha afirmat aquest dilluns que la carta del president de la Generalitat, Carles Puigdemont, demostra que "pretén rebentar-ho tot".

En un tuit, Albiol, que aquest cap de setmana ha estat protagonista per les seves declaracions sobre l'escola catalana, qualifica el president català d'"inconscient".

La resposta de Puigdemont no precisa si va declarar la independència al Parlament o no, malgrat que La Moncloa demanava una resposta clara en aquest sentit com a pas previ a l'aplicació de l'article 155 de la Constitució.

Rodríguez: "Fa una fugida cap endavant"

Per la seva banda, el secretari general del PP de Catalunya, Santi Rodríguez, ha estat més mesurat amb les paraules per valorar la carta de Carles Puigdemont, però l'ha interpretada en el mateix sentit i ha considerat que "és més que probable" l'aplicació de l'article 155. Entrevistat a "El matí de Catalunya Ràdio", Rodríguez ha dit que és "una fugida cap endavant":

"El que s'esperava d'aquesta carta era, com a mínim, com a mínim, que respongués al requeriment que se li va fer, i això el president de la Generalitat no ho fa, ho ignora i fa d'alguna manera una fugida cap endavant."

"Falta l'element fonamental, que és donar resposta clara i nítida al requeriment que se li va fer la setmana passada."

 

 

Rodríguez, però, ha acabat definint l'actuació del govern de Puigdemont de "pirula":

"Tot el que està fent el govern de la Generalitat, especialment des del 6 de setembre cap aquí, és una pirula. És la trampeta, és enganyar, i ara desobeeixo... és més propi de la CUP que no pas d'un govern de Convergència i ERC."

 

Ciutadans insisteix a demanar eleccions

Per la seva banda, la diputada de Ciutadans al Parlament, Lorena Roldán, ha tornat a demanar eleccions autonòmiques a Catalunya. Ho ha fet també en declaracions al Matí de Catalunya Ràdio, i ha donat a entendre que aquestes eleccions han de ser l'objectiu prioritari de l'aplicació del 155:

"Li demanem al senyor Rajoy que faci possible aquesta convocatòria d'eleccions autonòmiques i democràtiques. Si la via ha de ser el 155, que recordem que és un mecanisme que està previst a la Constitució, que s'ha d'aplicar amb normalitat, però sempre amb l'objectiu de convocar eleccions i que els catalans puguin triar un altre govern i uns altres interlocutors."

 

ARXIVAT A:
IndependènciaReferèndum 1-OArticle 155
Anar al contingut