Barcelona

Albiol a Puigdemont, sobre la reunió amb Rajoy: "Pot estalviar-se els diners del viatge"

El líder del PPC recomana al president Puigdemont que vagi a la conferència de presidents autonòmics i espera que Fernández Díaz continuï al govern espanyol

RedaccióActualitzat

El líder del Partit Popular de Catalunya (PPC), Xavier García Albiol, ha dit aquest dimecres que el nou govern espanyol tindrà "molta sensibilitat" amb Catalunya, però no amb els plantejaments independentistes.

Albiol ho ha dit en roda de premsa després de la reunió del comitè de direcció del seu partit, i ha afegit que el president de la Generalitat no cal que vagi a Madrid a reunir-se amb Rajoy si li vol tornar a proposar un referèndum:

"Si Puigdemont pensa demanar una reunió amb Rajoy i plantejar-li la celebració d'un referèndum per declarar la independència, el millor que pot fer és estalviar-se el viatge i els diners del pont aeri, perquè sortirà de La Moncloa com hi ha arribat: amb un 'no'. Rajoy no permetrà un referèndum a Catalunya."

Albiol ha recomanat a Puigdemont que "trenqui el bloqueig institucional i parli de propostes possibilistes". En aquest sentit, l'ha animat a anar a la conferència de presidents autonòmics i plantejar-hi un nou model de finançament per a Catalunya, i no "marginar-se ell sol." Puigdemont ja ha dit que no hi pensa anar.

Elogis a Fernández Díaz i crítiques al PSC

Albiol ha aprofitat per afirmar que el ministre de l'Interior en funcions, Jorge Fernández Díaz, ha fet "una gran labor" al capdavant del ministeri, i que des del PPC estarien "encantadíssims" que continués al govern.

Pel que fa als socialistes catalans i el seu conflicte amb el PSOE, Albiol ha considerat que "s'estan suïcidant" i que haurien de tenir "una mica més de centralitat." El líder del PPC, però, ha fet una lectura positiva del conflicte perquè, ha dit, obre "oportunitats" al seu partit per "eixamplar" la base electoral a Catalunya.

Anar al contingut