Barcelona

Albano Dante demana a l'independentisme que valori l'esforç que fa Podem per defensar el referèndum

Albano Dante assegura que una possible confluència amb Barcelona en Comú donarà resposta a una demanda del carrer

RedaccióActualitzat

El portaveu adjunt de Catalunya Sí que es Pot i líder de Podem a Catalunya, Albano Dante Fachin, posa en valor la proposta de referèndum de Podem. En una entrevista a "El suplement", Albano Dante demana als indepdentistes que reconeguin l'esforç que està fent la formació en la defensa del dret a decidir.

Albano Dante lloa l'esforç de Pablo Iglesias i Podem perquè hi hagi un referèndum a Catalunya i creu que no es valora prou des dels sectors independentistes catalans:

"Veiem que dia rere dia surt el cap de llista a unes eleccions generals espanyoles. Una persona de Vallecas. Que surt en rodes de premsa i a La Moncloa i diu '"a solució per a Catalunya és un referèndum". Això és un avenç per a tothom i de vegades em sobta que, des de l'independentisme, no es valori com un fet positiu."

Un gir inesperat

Albano Dante creu que hi haurà un gir inesperat d'última hora per poder formar govern a Espanya, igual que va passar a Catalunya.

El líder de Podem a Catalunya defensa la proposta de Pablo Iglesias de quedar-se la vicepresidència d'un futur executiu espanyol. Dante Fachin assegura que només era una proposta de negociació, però que els grans partits espanyols -el PP i el PSOE- no estan acostumats a escoltar els altres:

"El Partit Socialista no està acostumat a negociar. Suposo que no hi estan acostumats perquè fa un munt anys que ningú és capaç de dir-los: 'ei, s'ha acabat això de fer i desfer, potser has de comptar amb altra gent amb qui fins ara no havies comptat'. Hi ha aquesta sensació que no hi havia el costum d'haver d'escoltar segons qui fent propostes. I alguns es molesten".

 

Confluència d'esquerres

Pel que fa a la trobada que Barcelona en Comú celebra aquest cap de setmana per parlar de la confluència de les esquerres, Fachin ho emmarca en el debat que va començar durant les mobilitzacions del 15-M.

Albano Dante assegura que aquesta nova força donarà resposta a una demanda del carrer:

"És una proposta davant la qual ningú pot mirar cap a un altre costat. Ha passat el que ha passat - els resultats d'En Comú Podem - però la gent fa anys que ho diu. Fa anys que ho diem des de les places: hem de fer alguna cosa. Hem de trobar la manera. És aquella cosa tan tòpica i tan vella de 'les esquerres ens hem d'unir i hem de guanyar les eleccions'".

ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut