Damasc

Al-Assad diu que les reformes polítiques com la derogació de l'estat d'emergència no són prioritàries

El president de Síria, Bashar al-Assad, es dirigeix a la nació en un discurs televisat des del Parlament. És la primera vegada que ho fa des que van esclatar les protestes a mitjans de març. Al-Assad, interromput constantment pels aplaudiments dels diputats, ha dit que les reformes polítiques com la derogació de l'estat d'emergència o la formació de nous partits no és una prioritat. Al-Assad ha atribuït les protestes a una "conspiració" orquestrada des de l'estranger però també des de dins del país.

Actualitzat
El president de Síria, Bashar al-Assad, ha fet el seu esperat discurs davant del Parlament, el primer després de dues setmanes de protestes de centenars de sirians que demanen més democràcia al país i l'endemà de la dimissió del govern.

Al-Assad ha assegurat que la seva prioritat és la lluita contra la corrupció i l'atur, però no les reformes polítiques com la tan demanada derogació de l'estat d'emergència, vigent des del 1963, o la formació de nous partits polítics.

Segons Al-Assad, Síria no es pot deslligar dels canvis que recorren els carrers dels països àrabs. Però ha afirmat que les protestes al seu país són resultat d'una conspiració estrangera, tot i que també des de dins del país, per fragmentar i debilitar Síria en profit d'Israel.

El mandatari sirià ha afirmat que els que protesten ho fan enganyats pels falsos missatges que arriben per internet i per les cadenes de televisió per satèl·lit i ha demanat a la població que no miri aquestes televisions.
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut