Barcelona

Un diputat del PSC diu que ERC no obre les fosses perquè a dins hi ha "gent d'Espanya"

El diputat David Pérez va dir que Catalunya serà l'última a obrir les fosses comunes de la Guerra Civil i va qüestionar la feina que fa el govern actual en matèria d'identificació amb el banc d'ADN

RedaccióActualitzat

Polèmica per les declaracions del diputat del PSC, David Pérez, acusant ERC de no voler obrir les fosses comunes de la Guerra Civil que hi ha a Catalunya perquè a dins hi trobaria espanyols.

El diputat socialista va fer aquestes declaracions al programa "Catalunya Vespre" de Catalunya Ràdio. Segons David Pérez ha faltat voluntat política per obrir les foses perquè dins hi ha gent vinguda d'Espanya:

"I aquestes foses que hi ha a Catalunya sobre tot són gent d'Espanya, que va venir a Catalunya a defensar la democràcia. Ciutadans i ciutadanes d'Andalusia, d'Extremadura, que durant la guerra civil van acabar a Catalunya defensant la democràcia"

A preguntes d'altres assistents a la tertúlia radiofònica, David Pérez va acusar directament Esquerra Republicana d'estar darrera d'aquesta intenció d'aturar l'obertura de les fosses:

"Doncs és molt senzill. Això és el que li ha passat a Esquerra Republicana, que no ha volgut seguir això que està passant. (...) Serem els últims de l'Estat a fer això."

Aquest matí l'ha contestat l'impulsor del primer banc d'ADN que busca les restes dels desapareguts de la Guerra Civil. En declaracions a "El matí de Catalunya Ràdio", Roger Heredia ha qualificat les declaracions de Pérez de xenòfobes i molt greus i li ha suggerit que demani perdó per les ferides que les seves declaracions poden provocar entre els familiars dels desapareguts i que, si no és capaç de fer-ho, presenti la seva dimissió.

Després de la polèmica generada per les seves declaracions, David Pérez ha dit que en cap cas ha volgut qüestionar la feina que fan els col·lectius de defensa de la memòria històrica. El diputat socialista assegura que les seves paraules responien a la visió esbiaixada de la història que algú defensava al programa de Catalunya Ràdio on es volia presentar la Guerra Civil com una confrontació d'Espanya contra Catalunya.

 

 

Fins avui, a Catalunya s'han recollit restes òssies trobades en superfície corresponents a 164 persones, i s'han excavat 18 fosses, on s'han trobat les restes de 57 persones més.

 

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut