Madrid

Rajoy evita parlar de corrupció davant els joves del PP i centra les crítiques en Mas i Podem

El líder del PP insisteix que les eleccions a Catalunya són "absolutament forassenyades"

RedaccióActualitzat

El president del PP, Mariano Rajoy, deixa per diumenge la reacció a les acusacions de Luis Bárcenas i aprofita la intervenció a la convenció que fan els populars a Madrid per carregar contra el full de ruta d'Artur Mas i contra Podem.

Tot i que una responsable dels joves del Partit Popular li ha preguntat per "la corrupció que ens persegueix", Rajoy no ha pronunciat cap paraula sobre Bárcenas o la corrupció. El líder del PP diu que en parlarà en el discurs per clausurar la convenció del PP.

Rajoy sí que ha parlat del procés català i del fenomen Podem. En tots dos casos ho ha fet amb un to crític molt dur.

"Disbarat" a Catalunya

El president espanyol ha reiterat que considera un "disbarat" que Mas hagi anunciat la convocatòria d'unes eleccions anticipades a Catalunya a nou mesos vista. 

Rajoy ha desatcat que Catalunya haurà viscut "quatre o cinc eleccions" des del 2010, fet que ha considerat "descabellat i sense sentit". Segons ha afirmat, l'objectiu de Mas per convocar aquests comicis és "purament partidista".

Respecte al sobiranisme, ha assegurat que mantindrà el discurs actual i que Espanya és "la nació més antiga d'Europa":

"Portem molts segles vivint junts. Hem fet coses bones i no tan bones, però en els últims anys Espanya és un dels cinc països on més ha augmentat la renda, i té un gran futur"

Les beques de Podem

Rajoy ha acusat Podem de voler dinamitar un sistema que permet que els joves disposin d'oportunitats i de formació pública. Diu que destaquen només els "enormes problemes" i les coses que van "malament".

Rajoy ha afirmat que el sistema que critica Podem és el que ha permès al número tres de la formació, Iñigo Errejón, obtenir "beques sense assistir per 1.800 euros al mes":

"Hi ha persones que volen canviar el sistema: quin sistema? El que els va permetre estudiar a l'educació pública, anar a la medicina sense pagar, anar a la universitat?"

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut