Madrid

Societat Civil Catalana participa a la convenció del PP i demana més presència de l'Estat a Catalunya

"Jo crec que avui és el dia en què tots a una i enfront del mur que volen aixecar enfront dels espanyols diguem: Jo també sóc catala!" ha dit Esteban González Pons.

RedaccióActualitzat

El PP ha convidat l'entitat Societat Civil Catalana, obertament antiindependentista, per parlar de Catalunya al plenari de la seva convenció. El valencià Esteban González Pons ha presentat l'acte fent un paral·lelisme amb el Mur de Berlín:

"Jo crec que avui és el dia en què tots a una i enfront del mur que volen aixecar enfront dels espanyols diguem: Jo també sóc català! Ni un mur més. Volem que s'assumeixi amb naturalitat la nostra condició d'espanyols. Que l'Estat estigui present a Catalunya. Que el castellà es tracti com a llengua pròpia que ha d'estar present en la vida pública a Catalunya."

Rajoy aplaudeix l'alcalde d'Almatret

El president del govern espanyol, Mariano Rajoy, ha aplaudit efusivament la intervenció de l'alcalde d'Almatret, al Segrià, Jesús Quiroga, després que aquest hagi reconegut que està "perdent les ganes de seguir en política" per la tensió que li està provocant el procés sobiranista.

Quiroga també ha lamentat que la situació política de Catalunya ha aconseguit "dividir" el municipi i ha acabat el seu discurs exclamant "Jo sóc català i sóc del PP".

Rajoy ha dinat amb els dirigents territorials del partit. Alícia Sánchez-Camacho ha explicat algun detall de la trobada:

"El Partit Popular i el president Mariano Rajoy té Catalunya com a prioritat. Nosaltres seguirem treballant pels interessos dels catalans perquè surtin de la crisi, però hem de seguir units perquè el senyor Mas fracassarà."

Demà, Rajoy tancarà la convenció popular i ja ha anunciat que Catalunya serà un dels temes que abordarà, al costat dels altres que han centrat la trobada: Podem i la corrupció política.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut