Palma

La infanta Cristina serà jutjada pel "cas Nóos", segons ha confirmat el jutge Castro

Castro ha inclòs la germana del rei com a acusada en l'acte d'obertura del judici oral

RedaccióActualitzat

La infanta Cristina serà, finalment, jutjada per l'Audiència de Palma com a presumpta cooperadora en dos delictes fiscals de 2,6 milions d'euros comesos pel seu marit, Iñaki Urdangarin, després que el jutge instructor del "cas Nóos", l'hagi inclòs com a acusada en l'acte d'obertura del judici oral que ha dictat aquest dilluns. Així, doncs, la germana del rei s'asseurà al banc dels acusats, ja que la interlocutòria de Castro no podrà ser recorreguda. Tot i això, la defensa de la infanta ha anunciat que pensa recórrer perquè considera que la decisió judicial "va més enllà del que seria un acte propi d'obertura de judici oral", segons ha dit l'advocat Miquel Roca.

En contra dels arguments de la defensa de la infanta, la fiscalia i l'advocat de l'estat, Castro considera que l'acusació popular que exerceix el sindicat està legitimada per portar a judici en solitari la germana del rei, per a qui reclama 8 anys de presó.

Castro imputarà setze persones més, entre les quals hi ha Iñaki Urdangarin i Diego Torres. En canvi, ha deixat fora de la llista els vint imputats que va fixar l'Audiència de Palma, el vicealcalde de València, Alfonso Graum, i els exdirectius de Madrid 2016 Miguel de la Villa i Gerardo Corral.

El jutge reclama el pagament total de 61,3 milions d'euros en responsabilitats civils als 17 acusats de la causa, dels quals gairebé 2,7 milions els exigeix a la infanta Cristina, acusada com a cooperadora en dos delictes fiscals. Els inculpats tenen vint dies per abonar les fiances. Recordem que la infanta ja va pagar la fiança sol·licitada per la Fiscalia de 587.000 euros.

La Casa del Rei ja ha reaccionat, i, a través d'un comunicat, diu que té un respecte absolut a la independència del poder judicial.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut