Vista de la Kasa de la Muntanya i del seu pati interior des de l'edifici que hi ha al seu darrere. (Foto: ACN)
Vista de la Kasa de la Muntanya i del seu pati interior des de l'edifici que hi ha al seu darrere. (Foto: ACN)
Barcelona

Els okupes diuen que l'escorcoll de l'operació va ser una estratègia per entrar a la Kasa de la Muntanya

L'advocat dels okupes afirma que, durant l'escorcoll, els Mossos només es van emportar llibres, ordinadors i telèfons mòbils

RedaccióActualitzat

Els okupes de la Kasa de la Muntanya, escorcollada ahir durant 13 hores en l'"operació Pandora" -que va acabar amb 11 detencions-, denuncien que a hores d'ara encara no saben de què se'ls acusa. Un portaveu s'ha limita a llegir un comunicat on asseguren que se'ls vol criminalitzar i que l'actuació policial d'ahir va ser desproporcionada. Els okupes consideren que tot plegat ha estat només una estratègia policial per accedir a l'interior de l'edifici.

L'advocat del col·lectiu, Eduardo Cáliz, es dirigeix al conseller d'Interior a l'hora de valorar els escorcolls: "Em pregunto si el senyor Espadaler sap la quantitat de drets fonamentals que es van violar a la jornada d'ahir, com els drets a la llibertat, a la intimitat, a l'associació, tot per fer una expedició per trobar no se sap ben bé què." Cáliz diu que els Mossos només es van endur "llibres, llibretes, ordinadors i telèfons mòbils personals". La Kasa de la Muntanya és un edifici okupat des de fa 25 anys i representa el símbol del moviment antisistema.

La manifestació de suport als detinguts d'ahir al vespre va aplegar unes 2.000 persones. L'Ajuntament de Barcelona xifra en 5.000 euros els danys al mobiliari urbà arran dels aldarulls que hi va haver a les acaballes de la mobilització.

Anar al contingut