Nova York

El Consell de Seguretat de l'ONU aprova noves sancions a l'Iran

El Consell de Seguretat de l'ONU ha aprovat una nova tongada de sancions per a l'Iran. És la quarta vegada des del 2006 que aquest organisme de les Nacions Unides aprova sancions contra el programa nuclear de Teheran. El text, impulsat pels EUA, juntament amb Alemanya, França i la Gran Bretanya, ha prosperat per dotze vots a favor, dos en contra -els de Turquia i el Brasil- i l'abstenció del Líban.

Actualitzat
Les sancions aprovades inclouen, per exemple, que l'Iran no pugui invertir a l'estranger en activitats com les mines d'urani, que els inspectors puguin examinar els vaixells iranians en alta mar i que hi quedi prohibida la venda de diversos tipus d'armes.

En resum, el text amplia les sancions que el Consell de Seguretat de l'ONU ja va adoptar al desembre del 2006, al març del 2007 i el mateix mes del 2008.

A més, el paquet de sancions conté una llista de particulars, entitats i bancs iranians que, entre altres restriccions, no poden viatjar a l'estranger.

La vigília de la reunió del Consell de Seguretat, el president iranià, Mahmud Ahmadinejad, va amenaçar d'aixecar-se de qualsevol taula de negociació sobre el programa nuclear iranià si l'ONU aprovava més sancions.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut