Washington

Els Estats Units i la Xina estan d'acord a imposar més sancions a l'Iran pel seu programa nuclear

El president dels Estats Units, Barack Obama, s'ha reunit amb el seu homòleg xinès, Hu Jintao, per acostar posicions respecte a les sancions a l'Iran. La trobada bilateral s'ha fet en el marc de la cimera de la seguretat nuclear a Washington, que s'ha inaugurat amb un sopar de treball. L'objectiu de la trobada, que aplega 46 mandataris de tot el món, entre els quals el president espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, és concretar accions per prevenir que els terroristes tinguin armes nuclears.

Actualitzat
El president dels Estats Units, Barack Obama, s'ha reunit a Washington amb el seu homòleg xinès, Hu Jintao, per acostar posicions de cara a reforçar les sancions contra l'Iran pel seu programa nuclear.

Després d'una hora i mitja d'entrevista, fonts de la Casa Blanca han explicat que el mandatari nord-americà ha obtingut el compromís de Pequín de treballar conjuntament per aquest propòsit.

Aquest ha estat el contacte bilateral més esperat dels cinc que ha mantingut Obama abans de començar la cimera de seguretat nuclear. Una trobada que s'ha inaugurat amb un sopar de treball i que culminarà amb dues reunions plenàries, on s'han de concretar accions per evitar que els arsenals atòmics caiguin en mans terroristes.

De moment, ja hi ha el compromís d'Ucraïna de desfer-se del seu urani enriquit. A més, els 47 països participants en la trobada també es plantejaran què cal fer amb les ambicions nuclears de l'Iran i de Corea del Nord.

VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut