Nens rescatats al mar Mediterrani
Nens rescatats al mar Mediterrani
Roma

600 nens han mort o desaparegut al Mediterrani el 2016

L'organització, ha fet una crida a les autoritats europees perquè realitzin accions concretes que evitin per evitar més tragèdies

RedaccióActualitzat
L'organització Save the Children a Itàlia ha alertat que almenys 600 menors han mort o han desaparegut al Mediterrani des del principi de 2016, després que emprenguessin la fugida dels seus països d'origen per arribar a Europa.

Save the Children dedicada des de 1919 a salvar la vida de menors en perill i a protegir els seus drets ha explicat en un comunicat que es tracta d'una xifra que ja ha superat el total de l'any passat, que era de 500 nens desapareguts".

L'organització, a més, ha assenyalat que des del 2014 més de 10.400 homes, dones i nens han perdut la vida o estan desapareguts a la Mediterrània, ha fet una crida a les autoritats europees perquè realitzin accions concretes que evitin "més tragèdies".

Save the Children va posar en marxa el 7 de setembre una operació de salvament a la Mediterrània i des de llavors la seva embarcació Vos Hestia ha rescatat prop de 600 immigrants en quatre dispositius diversos.

Entre els rescatats hi havia 85 menors, "alguns molt petits", i d'aquests 85, 75 feien el viatge cap a Europa sols, sense cap familiar o adult de referència.

Aquesta és una tendència que va en augment, ha dit l'organització, ja que des de l'1 de gener fins al 26 de setembre han arribat a Itàlia per mar més de 20.600 nens, dels quals 18.400 eren menors no acompanyats, el doble respecte al mateix període l'any anterior.

Per al director general de Save the Children a Itàlia, Valerio Neri, "els menors, especialment els no acompanyats, representen els individus més vulnerables de tots" els que naveguen cap a Europa i reclama a les institucions europees que prenguin mesures urgentment:

"Considerem que les institucions europees no poden endarrerir més incloure en les seves agendes el problema de la immigració i la protecció dels drets dels menors, permetent que els immigrants arribin al continent a través de vies segures i legals i no confiïn en traficants sense escrúpols".

Anar al contingut