Una parella del casament col·lectiu es fa un petó davant la bandera gai
Una parella del casament col·lectiu es fa un petó davant la bandera gai
Sao Paulo

38 parelles gais es casen al Brasil en una boda col·lectiva per "por de Bolsonaro"

L'ONG Casa 1, que acull persones LGTBI en situació de risc, ha organitzat bodes col·lectives abans de l'arribada de Bolsonaro al poder

Actualitzat

Unes 38 parelles gais s'han casat en una boda col·lectiva aquest dissabte a Sao Paulo, la ciutat més gran del Brasil. Ho han fet per por de les conseqüències que pugui comportar l'arribada al poder del president electe, l'ultradretà Jair Bolsonaro.

Les parelles es van dir el "sí, vull" en una cerimònia civil celebrada en un centre cultural al cor de la capital paulista. L'acte va ser una iniciativa de Casa 1, una ONG que acull persones del col·lectiu LGTBI en situació de risc.

 

 

L'organització va ajudar aquestes parelles, en la seva majoria de renda baixa, a casar-se a través d'una campanya de finançament popular que va recaptar prop de 50.000 reals (uns 11.000 euros). La coordinadora del grup de comunicació de Casa 1, Laís Rissato, ha explicat a l'agència EFE la situació:

"Quan Bolsonaro va ser triat, moltes persones de la comunitat LGTBI es van quedar preocupades i amb por perquè avui al Brasil el matrimoni civil entre persones del mateix sexe és permès, és legal"


Rissato ha afegit que "quan va sortir el resultat de l'elecció, molta gent es va preocupar pensant: 'Podrem continuar casant-nos l'any que ve? Tindrem els nostres drets garantits?' Per això, vam voler organitzar les noces col·lectives".

 



Bolsonaro, un capità de la reserva de l'exèrcit, criticat per les seves polèmiques declaracions de caràcter masclista, racista i homòfob, serà investit president del Brasil l'1 de gener a Brasília després de guanyar la segona volta de les eleccions d'octubre amb un 55% dels vots.

En una entrevista amb l'actriu i activista Ellen Page el 2016, Bolsonaro va afirmar que "a causa de les llibertats, les drogues i les dones treballant, ha augmentat bastant el nombre d'homosexuals". El 2011 també va dir que "seria incapaç d'estimar un fill homosexual" i que preferiria que morís "en un accident" abans que veure'l amb un altre home.

 



No obstant això, Bolsonaro es va comprometre aquesta setmana en un acte, en el qual va rebre un diploma que el reconeix com a president electe, a governar per a "tots els brasilers, sense prejudicis de sexe, raça o religió". Al Brasil no existeix cap legislació sobre el matrimoni entre persones del mateix sexe, però es permet en els registres civils en funció d'una decisió judicial adoptada el 2013.
ARXIVAT A:
LGTBIQ+Jair BolsonaroBrasil
Anar al contingut