Salvador Illa i Eva Granados presenten el progarma del PSC (@socialistes_cat)
Salvador Illa i Eva Granados presenten el progarma del PSC (@socialistes_cat)
Barcelona

21D: una hisenda federal i la reforma constitucional, entre les 700 mesures del PSC

Salvador Illa: "La independència és un projecte que s'ha demostrat fracassat i inviable"

RedaccióActualitzat

700 mesures porten els socialistes al programa electoral de cara als comicis del 21D amb el lema "Solucions! Ara, Iceta!". Totes per reconduir una situació que ells descriuen d'insostenible, segons ha assegurat el socialista Salvador Illa:

"La independència és un projecte que s'ha demostrat fracassat i inviable que ha portat Catalunya a punt d'un precipici, que ha posat en risc les institucions d'autogovern, que ha posat en risc l'economia i aixo és molt important i en veurem les conseqüències. És a dir, ha posat en risc llocs de treball."

Illa ha afegit que Catalunya només se'n sortirà a través del diàleg:

"Només sortirem de la situació d'atzucac per la via del diàleg, la negociació i el pacte, i primer de tot, per l'acord entre catalans. Això ho reflecteix la nostra candidatura."

El primer que volen fer, diuen, és aturar el rumb de col·lisió d'aquesta última legislatura i després ofereixen "solucions" per a les empreses, el consum, el turisme i la convivència. En aquest sentit, una de les mesures que plantegen és la "hisenda federal" com a nou model de finançament: un "pacte fiscal federal", manifesten, que incrementi els recursos per a les competències pròpies.

La reforma constitucional federal, sense calendari, també és al programa dels socialistes, encapçalats per Miquel Iceta, i suposaria que tots els ciutadans de l'Estat votessin primer una nova Constitució i que després els catalans avalessin a les urnes un nou Estatut en clau federal.

Una altra de les mesures que recull el programa és un acord per l'estabilitat i la confiança amb la mirada posada al món laboral durant els primers sis mesos de govern perquè retornin les empreses que han traslladat la seva seu social fora de Catalunya les darreres setmanes arran del procés.

Els socialistes diuen també que posen molt l'accent en les mesures socials; volen que el programa serveixi per "reconciliar" els catalans, també amb l'Estat i Europa, i que recuperi l'"ideal del catalanisme social, municipalista, feminista i europeista", segons ha explicat la portaveu de la campanya Eva Granados.

ARXIVAT A:
Eleccions 21DProcés català
Anar al contingut