Perpinyà

10.000 persones reivindiquen els Països Catalans a Perpinyà

Perpinyà ha celebrat aquest dissabte la Diada de la Catalunya Nord que commemora el Tractat dels Pirineus, del 1659

RedaccióActualitzat

Aquest dissabte s'han celebrat els actes de la Diada de la Catalunya Nord, que va ser el 7 de novembre i commemora el Tractat dels Pirineus, del 1659.

Perpinyà commemora, cada any, la signatura del tractat que van fer les monarquies borbòniques de França i Espanya pel qual Catalunya quedava dividida per la frontera actual.

A partir de les quatre de la tarda, una manifestació ha recorregut els carrers de Perpinyà amb el lema "Som Catalunya, fem Països Catalans".

 

 

Els participants han cridat a favor d'una Catalunya lliure i també han demanat un especial record per als presos i exiliats. El fet que l'ANC s'hagi sumat aquest any als actes ha propiciat que hagi augmentat el nombre d'assistents. Les previsions s'han multiplicat i unes 10.000 persones han participat a la marxa.

La marxa ha acabat amb diversos parlaments a la Plaça del Castellet on l'Assemblea Nacional Catalana i Òmnium Cultural han volgut agrair el suport que la gent de la Catalunya Nord va donar durant l'organització del referèndum de l'1-O. Tal com s'ha sabut últimament, hi va haver gent d'Elna, sobretot, que van recollir les urnes arribades des de la Xina. Les urnes van sortir des d'Elna i Perpinyà fins a les poblacions de Catalunya a través de la frontera.

 

 

Marcel Mauri i Elisenda Paluzie han llegit les cartes que Jordi Sànchez i Jordi Cuixart han volgut adreçar als manifestants de Perpinyà.

Portaveus de les Illes Balears i del País Valencià també han demanat que des de Catalunya es lideri la construcció d'una república oberta a tots els territoris de parla catalana.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut