Dan Brown
Dan Brown
Avui, a les 23.45, a TV3

"Quan arribin els marcians": informació oculta, artistes execrables i Dan Brown

La informació sensible que el poder s'entesta a amagar, els artistes amb comportaments detestables, l'escriptor Dan Brown i la músic Núria Graham, protagonistes del setè capítol marcià.

Dijous, 11 de gener, a les 23.45, TV3 emet un nou capitol de "Quan arribin els marcians".

Quan hi ha una informació que algú no vol que se sàpiga, és que és necessari conèixer-la. Que l'hi diguin a Donald Trump. La publicació del llibre "Fire and Fury (inside the Trump White House" ha posat al descobert tot un seguit d'informacions que el president dels Estats Units ha intentat tapar per tots els mitjans. El "Tot és cultura" d'aquesta setmana se centra en aquests intents per ocultar informació i compta amb la col·laboració del periodista Guillem Sánchez, un dels tres periodistes que va destapar els casos d'abusos sexuals al col·legi dels Maristes de Sants-les Corts i, també, ara, de casos d'abusos del mateix orde religiós a Xile. La secció s'ocuparà de "The Post", el darrer film de Steven Spielberg, que s'estrena pròximament, o de "Los bancos regalan chorizos y sandwicheras", obra de teatre que s'ha revelat com un èxit al Teatre Tantarantana de Barcelona.

Sabem d'alguns artistes que han fet obres meravelloses però que han tingut comportaments detestables. Són "pomes podrides" que poden haver engrandit la història de l'art, però no la història de la humanitat. El  Jofre Font es planteja el dilema de com els hem de jutjar i intenta dilucidar-lo amb l'ajut del periodista Santi Giménez i l'editor Malcolm Otero, coneguts com a "Il·lustres execrables" per la secció radiofònica que fan setmanalment, amb l'escriptora i activista Bel Olid i amb la periodista Eulàlia Iglesias. 

Dan Brown és un rei Mides de les lletres. Des que va publicar "El codi Da Vinci", cada nou lliurament fa augmentar tant els seus seguidors com els comptes de resultats editorials. Això fa preveure també la seva nova novel·la: "Origen". Quin és el seu mètode per aconseguir l'èxit? Ell mateix ho explica en un reportatge en què també hi participa la consultora editorial Mariana Eguaras i els seus grans valedors: els lectors.

Diumenge es van lliurar els Globus d'Or, uns guardons que tenen una gran repercussió i que congreguen tota la flor i nata de les estrelles de Hollywood. Però qui dona aquests guardons, que darrerament s'han venut com "l'avantsala" dels Oscars? Qui hi ha darrere de l'Associació de Premsa Estrangera de Hollywood? La Tuitipèdia hi dona resposta.

La Núria Graham es va estrenar en el món de la música quan tenia 16 anys mal comptats. Ara en té 21 i mig i publica "Does it ring the bell", que presentarà a L'Auditori de Barcelona el 19 de gener. Abans, però, a aquesta catalana amb mitja ànima irlandesa se l'enduran els marcians per saber-ne quatre coses més.

I per acabar el programa, la secció "Cap de setmana a la Terra" fa cinc propostes culturals perquè, si els marcians aterren avui mateix, tinguin per triar.

"Quan arribin els marcians" és un planeta en ell mateix, és un lloc des del qual es pregunta per què passen les coses que passen i la gent fa el que fa. I n'estem convençuts: la cultura és a tot arreu. 

Anar al contingut