Protagonitzada per Vicky Luengo i Pol López

Primeres imatges de "Suro", l'òpera prima de Mikel Gurrea que va a Sant Sebastià

La 70 edició del Festival de Cinema de Sant Sebastià ha inclòs a la secció oficial "Suro", la pel·lícula que representa l'estrena com a director de Mikel Gurrea

Vicky Luengo ("Antidisturbios", "Chavalas")  i Pol López ("El sustituto", "Vergüenza") són els protagonistes de "Suro", l'òpera prima de  Mikel Gurrea que ha estat seleccionada a la 70 edició del Festival de Cinema de Sant Sebastià, en la secció oficial. L'estrena d'aquest drama rural a les sales serà el 2 de desembre. 

També hi actuen el debutant El Ouahdani i un grup d'actors de repartiment no professionals, principalment llevadors, és a dir treballors del suro que es dediquen a treure aquest material de les alzines sureres.

L'Elena i l'Ivan es proposen construir una nova vida en una explotació de suro que ella ha heretat en un bosc de l'Alt Empordà, però els seus punts de vista cada cop més diferents sobre com viure en aquell nou entorn emergeixen i enterboleixen el futur de la parella. La tensió entre ells dos i els llevadors va creixent fins que arriba a un clímax. 

"Decideixen fer un canvi de vida i es troben en un altre món, un altre entorn, unes altres lleis, amb una altra manera de viure a la natura, amb moltes diferències, i es veurà si ella s'hi adapta o no."  (Pol López)

 

"El personatge femení està escrit molt bé. El vaig llegir d'una tirada i tenia moltes ganes d'interpretar-lo. El Mikel té una manera de dirigir molt interessant, que s'allunya del que jo havia fet fins ara." (Vicky Luengo)

 

Mikel Gurrea (Donosti, 1985). Llicenciat en Comunicació Audiovisual per la Universitat Pompeu Fabra de Barcelona, va fer un màster en Art a la London Film School. Els seus curtmetratges han estat premiats en festivals com el Montreal World Film Festival, i les seves dramatúrgies s'han estrenat en el Queen Elizabeth Hall de Londres i el teatre Fernando Fernán-Gómez de Madrid.

Amb una àmplia trajectòria com director de curtmetratges --en què destaca "Heltzear", que va estar en la secció oficial de la passada edició del Festival de Venècia--, Mikel Gurrea, aborda a "Suro" la relació d'una parella que decideix traslladar-se al camp i emprendre una nova etapa en la seva vida.

 La pel·lícula s'ha rodat a Darnius, Agullana, Maçanet de Cabrenys i Figueres. És una producció de Lastor Media, Malmo Pictures, Nocturna Pictures i  Irusoin, amb la participació de TV3, TVE, Movistar + i Filmin i el finançament del ICAA, ICEC, MEDIA i l'Ajuntamient de Figueres.

 

 

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut