"Pequeños amores", el segon llargmetratge de Celia Rico
"Pequeños amores", el segon llargmetratge de Celia Rico
Amb la participació de TV3

"Los pequeños amores", les relacions maternofilials del segon projecte de Celia Rico

"Los pequeños amores" és el segon llargmetratge de Celia Rico. La directora, que el 2018 va debutar amb gran èxit amb la seva òpera prima, "Viaje al cuarto de una madre", s'endinsa novament a explorar una història centrada en les relacions mare-filla

Celia Rico roda "Los pequeños amores", una pel·lícula que torna a explorar el vincle maternofilial i les relacions i llaços entre dues dones de diferents generacions. Parla sobre les coses més quotidianes i mundanes que s'esdevenen quan es conviu amb la mare, però també sobre les més complexes, aquelles que sobrevenen quan es veuen reflectides en el mirall dels anys.

El film explica la història de la Teresa (María Vázquez), una dona de 42 anys que canvia els plans de vacances per passar l'estiu amb l'Ani, la seva mare (Adriana Ozores). Conviure dia i nit després de tants anys no serà fàcil per a cap de les dues. Tot i això, l'obligada convivència també portarà moments reveladors per a totes dues. 

"Els personatges tenen una edat en què la filla es veu molt reflectida en la mare. És en aquest moment que s'adonen que encara que tinguin naturaleses diferents i pertanyin a generacions diferents, en realitat s'assemblen més del que es pensen", Celia Rico.  

"Li agrada molt el que és petit, subtil. Explica el que passa, però no ho mostra excessivament...", María Vázquez, que interpreta aquesta filla al voltant de la quarantena que passa un estiu amb la seva mare. 

"Aquesta mare és pragmàtica, és terra, és natura. La filla té una aura diferent", Ozores, mare. 

 

A "Los pequeños amores" la natura és fonamental, i tal com caracteritza el cinema de Celia Rico, la història s'omple de gestos i mirades. 

Tant la història com el rodatge passen en ple estiu, un rodatge que s'allargarà durant sis setmanes per diferents localitats de Catalunya com Begues, l'Ametlla de Merola, Sant Cugat de Sesgarrigues, Olesa de Bonesvalls, la Granada del Penedès, Navarcles i Barcelona, i també passarà per Madrid. L'equip tècnic i artístic té una representació molt alta de professionals femenins.

La directora va debutar amb "Viaje al cuarto de una madre", amb què va guanyar quatre premis Gaudí. Convertida en tota una promesa de la direcció, Celia Rico i el seu cinema aprofundeix en els sentiments més complexos. Amb el seu segon projecte es torna a fixar en una mare i una filla, però amb 20 anys més que les protagonistes del seu primer projecte. 

Sevillana establerta a Barcelona, Celia Rico forma part d'aquesta nova generació de directores de cinema que posen el focus en el més íntim i quotidià. "No és un cinema per a dones: és un cinema fet per dones. I sí, és una celebració conjunta, perquè si va bé a una, ens va bé a totes", declara Rico.

"Los pequeños amores" és una producció de Bteam PicturesArcadia Motion Pictures i Viracocha Films AIE en coproducció amb la francesa Noodles Production, i la participació de TV3, RTVE i Filmin. Té el suport de l'ICAA, l'ICEC, el CNCMedia.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut