"Alcarràs" i "Pacification" als Premis Europeus de Cinema
"Alcarràs" i "Pacifiction"
També presents al pròxim Festival de Cinema de Nova York (NYFF)

La coproducció de TV3 "Alcarràs" i "Pacifiction", als Premis del Cinema Europeu

La coproducció de TV3 "Alcarràs", de Carla Simón, i "Pacifiction", d'Albert Serra, han estat preseleccionades per a la 35a edició dels Premis del Cinema Europeu

Les finalistes, entre les 30 pel·lícules que han estat preseleccionades i on es troben "Alcarràs" i "Pacifiction", s'anunciaran el 8 de novembre. Els Premis del Cinema Europeu es lliuraran el 10 de desembre en una gala que se celebrarà a la capital d'Islàndia, Reykjavík. Els premis els atorga l'Acadèmia del Cinema Europeu, amb seu a Berlín. 

A més, tant "Alcarràs"com"Pacifiction" tindran la seva estrena nord-americana al pròxim Festival de Cinema de Nova York (NYFF), on formen part d'un cartell de 32 pel·lícules inèdites o destacades en certàmens recents, segons ha anunciat Film at Lincoln Center, l'organitzador. Entre el 30 de setembre i el 16 d'octubre se celebrarà el 60è aniversari d'aquest festival i mostrarà films procedents de 18 països en sales repartides per tota la ciutat. 

Poques coses queden per dir de la coproducció de TV3 "Alcarràs", de Carla Simón, després de fer història a la Berlinale en guanyar l'Os d'Or i ser el primer film rodat en català que s'adjudicava el màxim guardó del Festival de Cinema de Berlín. El film s'ha estrenat recentment al Sarajevo Film Festival, als cinemes d'Alemanya i Holanda, i la setmana que ve arriba a Grècia. 

"Alcarràs", la segona pel·lícula de Carla Simón després d'"Estiu 1993", ha conquerit públic i crítica amb el seu retrat d'una família que, després de 80 anys conreant la mateixa terra, es reuneix per fer l'última collita amb un repartiment format per actors no professionals de la zona de Lleida i treballadors de la terra. 

"Pacifiction", amb la participació de TV3, escrita i dirigida per Albert Serra i protagonitzada per Benoît Magimel i Sergi López, es va poder veure a la 75a edició del Festival de Cinema de Canes 

El film explica la història de De Roller, un diplomàtic francès de la Polinèsia Francesa que es veu esquitxat pels rumors de la presència a la zona d'un submarí, cosa que podria fer pensar que França reprèn els assajos nuclears. 

Anar al contingut