Divendres, a les 20.15

La 69a Nit de Santa Llúcia, a TV3

TV3 transmetrà en directe des del Teatre Josep M. de Sagarra, de Santa Coloma de Gramenet, la 69a edició de la Festa de les Lletres Catalanes: la Nit de Santa Llúcia, que organitza Òmnium Cultural.

Des de les 20.15 fins a les 21.00, els espectadors de TV3 podran seguir en directe, un any més, la Nit de Santa Llúcia, la nit més important de la literatura catalana, que organitza Òmnium Cultural. Com ja és habitual, la primera part de la cerimònia s'emetrà per TV3, i tota la gala es podrà seguir íntegrament per "streaming" des del web de TV3.

Durant la primera part es lliurarà el Premi Mercè Rodoreda de contes i narracions i el Premi Sant Jordi de novel·la. A la segona part, ja exclusivament en "streaming" per tv3.cat, es lliurarà el Premi Joan B. Cendrós a la projecció internacional, el Premi Folch i Torres de narracions per a nois i noies, el Premi Joaquim Ruyra de narrativa juvenil i el Premi Muriel Casals de comunicació, que tancarà la nit de Santa Llúcia.

En la cloenda de l'acte hi haurà els parlaments del president de la Generalitat, Quim Torra; el president del Parlament, Roger Torrent; el vicepresident d'Òmnium Cultural, Marcel Mauri, i l'alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet, Núria Parlon.

Durant l'acte també hi haurà un missatge des de la presó del president de l'entitat, Jordi Cuixart.

La Nit de Santa Llúcia d'aquest any està concebuda com un homenatge a la ciutat de Santa Coloma de Gramenet i a tots els ciutadans que des de procedències i orígens diversos hi han anat a viure, a treballar i a transformar-la en la ciutat que és ara.

A l'acte hi intervindran la cantant Queralt Lahoz; el grup de dansa urbana Brodas Bros, amb la batucada del grup Brincadeira; la companyia de dansa Vero Cendoya, i el mim Rafa Espada.

La personalització del senyal per als espectadors de TV3 serà a càrrec de Jofre Font, que comentarà i ampliarà les informacions sobre els guanyadors, així com tot el que passi durant la transmissió de la Nit de Santa Llúcia.

Anar al contingut