"El ventre del mar", d'Agustí Villaronga
"El ventre del mar", d'Agustí Villaronga
Les dues amb la participació de TV3

"El ventre del mar" i ""Un blues per a Teheran", seleccionada al Festival de Moscou

"El ventre del mar", la nova pel·lícula d'Agustí Villaronga, i "Un blues per a Teheran", l'òpera prima de Javier Tolentino, han estat seleccionades per participar en el Festival Internacional de Cine de Moscou. La primera parla de com s'enfronta l'ànima humana als conflictes i la segona mostra els diferents rostres d'un Iran on tradició i modernitat conviuen i es confronten

Basada en fets reals i rodada a Mallorca, la pel·lícula "El ventre del mar" s'inspira en el capítol que porta el mateix títol de la novel·la "Oceà mar", en què l'escriptor italià Alessandro Baricco pretén entendre com s'enfronta l'ànima humana als conflictes. L'argument gira entorn de l'horror que viuen durant dies i dies 147 homes confinats en un rai a la deriva enmig del mar. Aquest naufragi va ser immortalitzat pel pintor francès Théodore Géricault en el famós llenç "El rai de la Medusa", conservat al Museu del Louvre.

La pel·lícula està protagonitzada per Roger Casamajor i Oscar Capoya, que representen dos punts de vista oposats a l'hora d'enfrontar-se al naufragi: un oficial i un mariner, i l'actriu mallorquina Muminu Diallo fa el paper de Therèse.

"El ventre del mar",  escrita i dirigida per Agustí Villaronga, no només narra un terrible fet real ocorregut durant la colonització del Senegal, sinó que posa el focus en molts conflictes actuals, com les tensions racials sorgides als Estats Units i l'abandonament que viuen moltes persones per la crisi econòmica arran de la Covid-19, i és una referència inevitable als moviments migratoris del Mediterrani.

Ès una producció de Testamento i La Perifèrica Produccions amb la coproducció de Turkana Films, Link-up Barcelona i Bastera Films, la participació de TV3 i IB3, el suport de l'ICEC (Institut Català de les Empreses Culturals), el finançament de l'ICAA (Institut de la Cinematografia i de les Arts Audiovisuals) i el patrocini de la Fundació Mallorca Turisme i la Mallorca Film Commission.

"Un blues per a Teheran", de Javier Tolentino, que s'estrena internacionalment online el dia 23 d'abril al festival CPH:DOX de Copenhaguen, formarà part de la selecció oficial,  després d'haver participat en diversos festivals i projeccions a l'Estat.

Després d'haver clausurat l'edició passada del Festival de Gijón, aquest diumenge 11 d'abril es projectarà al Festival Internacional de Cinema de Las Palmas de Gran Canaria. A més, ha passat pel Festival MiradasDoc de Guía de Isora, per la Filmoteca Española, la Filmoteca de Navarra i el Cineclub FAS de Bilbao, entre d'altres. La pel·lícula de Javier Tolentino està previst que s'estreni a les sales de cinema de l'estat espanyol a través

El film mostra diversos rostres d'un Iran on tradició i modernitat conviuen i es confronten. En el seu primer treball com a cineasta, Javier Tolentino, conductor del programa de cinema "El séptimo vicio" de Radio 3 desplega tot el seu amor i fascinació per l'Iran, la seva cultura, la seva música i la seva gent. Superposant històries i personatges a manera de mosaic, Tolentino fuig de la narrativa convencional per deixar-se emportar per un viatge sensitiu i humanista que, inspirat per mestres com Kiarostami, combat prejudicis i deixa al descobert aspectes fonamentals i desconeguts.

És una producció de Quatre Films i Eddie Saeta, amb la participació de TV3 i À Punt Mèdia, que compta amb el suport de l'Institut de la Cinematografia i de les Arts Audiovisuals (ICAA), la Generalitat Valenciana i l'Institut Valencià de Cultura.

El Festival Internacional de Cine de Moscou, un dels certàmens més importants de Rússia i més antics del món, que se celebrarà entre els dies 22 i 29 d'abril.

 

 

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut