Vedella rostida amb verdures
INGREDIENTS
INGREDIENTS PER A 4 PERSONES
1 llata de vedella
200 g de vi ranci
70 g de brandi
4 tendons de vedella
2 pastanagues
2 porros
2 fulles de llorer
12 minipastanagues
12 mininaps
8 minicarxofes
Farigola
Romaní
1 gra d all
Sal
Pebre negre
PREPARACIÓ
- Posem en una safata de forn 2 pastanagues i un gra d'all. Ho enfornem durant 25 minuts a 220 graus. Quan hagin passat deu minuts de forn, hi posem els porros tallats. Els porros triguen menys a coure's.
- Tallem els vegetals torrats del forn i els posem en una olla de pressió.
- Lliguem la llata amb un fil gruixut de cotó i l'afegim a l'olla.
- A l'olla de pressió, hi afegim 4 tendons de vaca, 2 fulles de llorer, sal, pebre negre, 200 ml de vi ranci i 70 ml de brandi, i ho cobrim amb aigua mineral.
- Tanquem l'olla i ho deixem bullir durant 50 minuts. Un cop hagi bullit, ho deixem reposar durant 2 hores.
- Un cop estigui reposat, colem el brou i el posem en un tàper. Deslliguem la llata. Reservem brou i llata a la nevera.
- Quan estigui fred traiem de la nevera el brou, el desgreixem i el fem reduir.
- Traiem la llata de la nevera, la posem en una safata de forn i la salpebrem.
- Netegem 12 minipastanagues, 12 mininaps i 8 minicarxofes, i les afegim a la safata de forn.
- A la safata, hi afegim farigola, romaní i el brou ja reduït. Ho enfornem 15 minuts a 220 graus. Ho anirem salsant de tant en tant.
- Ho traiem del forn i ho servim.