Vedella rostida amb verdures

  • Cuina: Marc Ribas
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Més d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    La carn de vedella és rica en ferro de bona assimilació i s'aconsella menjar-ne un cop per setmana.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • INGREDIENTS PER A 4 PERSONES

    1 llata de vedella

    200 g de vi ranci

    70 g de brandi

    4 tendons de vedella

    2 pastanagues

    2 porros

    2 fulles de llorer

    12 minipastanagues

    12 mininaps

    8  minicarxofes

    Farigola

    Romaní

    1 gra d all

    Sal

    Pebre negre

     

PREPARACIÓ

  1. Posem en una safata de forn 2 pastanagues i un gra d'all. Ho enfornem durant 25 minuts a 220 graus. Quan hagin passat deu minuts de forn, hi posem els porros tallats. Els porros triguen menys a coure's.
  2. Tallem els vegetals torrats del forn i els posem en una olla de pressió.
  3. Lliguem la llata amb un fil gruixut de cotó i l'afegim a l'olla.
  4. A l'olla de pressió, hi afegim 4 tendons de vaca, 2 fulles de llorer, sal, pebre negre, 200 ml de vi ranci i 70 ml de brandi, i ho cobrim amb aigua mineral.
  5. Tanquem l'olla i ho deixem bullir durant 50 minuts. Un cop hagi bullit, ho deixem reposar durant 2 hores.
  6. Un cop estigui reposat, colem el brou i el posem en un tàper. Deslliguem la llata. Reservem brou i llata a la nevera.
  7. Quan estigui fred traiem de la nevera el brou, el desgreixem i el fem reduir.
  8. Traiem la llata de la nevera, la posem en una safata de forn i la salpebrem.
  9. Netegem 12 minipastanagues, 12 mininaps i 8 minicarxofes, i les afegim a la safata de forn.
  10. A la safata, hi afegim farigola, romaní i el brou ja reduït. Ho enfornem 15 minuts a 220 graus. Ho anirem salsant de tant en tant.
  11. Ho traiem del forn i ho servim.
Anar al contingut