Truita del Pirineu amb endívies i cítrics

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Marc Lorés
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Cal Xirricló, Balaguer
  • Dieta: Per a hipertensos
  • Informació nutricional
    -Obre

    La truita de riu és de la família del salmó i és dels peixos blaus amb menys contingut de greix.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • Ingredients per a 4 persones
  • 2 truites de riu
  • 2 endívies
  • 1 llima
  • 1/2 llimona
  • 1 taronja
  • 50 g ametlles torrades
  • pebre
  • oli d'oliva verge extra
  • 2 c/s de mantega
  • Per a la lactonesa:
  • 50 ml llet sencera de vaca
  • 100 ml c/s oli d'oliva verge extra
  • sal
  • 1/2 llimona

PREPARACIÓ

Per començar, netegem, filetegem i desespinem les truites. Les reservem. Amb la mà d'un morter, trenquem les ametlles fins que quedin a una mida de gra d'arròs. Traiem les fulles de les endívies, les esbiaixem (tallades en 2 parts, al biaix). Les marquem amb una mica d'oli en una paella, durant 1 minuts. Les acabem amb una nou de mantega i el toc de l'ametlla.

Fora del foc, li ratllem les pells de llimona, taronja i llima. Hi posem sal i pebre. Ho reservem.

Per fer la lactonesa,la muntem amb el pímer, amb les 2 parts d'oli per 1 de llet, una mica de sal, el suc de mitja llimona i li donarem una textura de maionesa blanca. La reservem.

Salpebrem la truita i, en una graella amb oli, marquem la truita per la part de la pell.

Per acabar, posem les endívies a la base. Uns punt de la lactonesa al costat, el filet de truita al damunt del cuscús i unes ametlles picades per sobre.
Anar al contingut