Migas amb xoriço i seitó

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuiner: Marc Ribas
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Més d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    Les migas són un plat tradicional de la cuina d'aprofitament i ens aporta molta energia i proteïnesAmb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • INGREDIENTS PER A 4 PERSONES

    1 kg farina  

    400 g seitó  

    300 g xoriço de gall dindi americà  

    900 ml aigua  

    100 ml d'oli OVE  

    6 alls tendres  

    4 piparres

    1 manat d'espàrrecs de marge

    2 grans d'all  

    2 ous  

    Farigola  

    Sal

PREPARACIÓ

  1. Enrossim 2 grans d'all a un pot amb oli OVE.  
  2. Un cops enrossits retirem el pot del foc i salem.
  3. Aboquem al pot 900 ml d'aigua mineral. Tornem a posar el pot al foc, hi afegim una mica de farigola.
  4. Quan arrenqui el bull, retirem el pot del foc ho deixem infusionar tapat durant 10 minuts.
  5. Netegem els seitons i els guardem a la nevera. Guardem també les espines del seitó.
  6. Tallem a daus 300 g de xoriço de gal dindi.
  7. Fregim el xoriço i el reservem un cop colat. Reservem també l'oli.
  8. Tallem 6 alls tendres.
  9. Tallem un manat d'espàrrecs de marge.
  10. Posem l'oli del xoriço a la mateixa paella on l'hem fet.
  11. Posem en aquesta paella els alls tendres i els espàrrecs. Hi afegim una mica d'aigua. Salem.
  12. Quan comencin a fregir-se, retirem i colem els espàrrecs i els alls.
  13. Colem la infusió a la paella on hem fregit els espàrrecs i els alls.
  14. Hi afegim 2 cullerades de farina. Li donem voltes amb una cullera per facilitar la seva integració.
  15. Immediatament hi afegim la resta de la farina (1 kg).
  16. Fem un pastó removent la farina dins la cassola amb una cullera de fusta.
  17. Un cop fetes les migas les posem a una paella ampla.
  18. Aboquem a sobre les migas el xoriço fregit, els espàrrecs i el alls tendres. Ho barregem.
  19. Arrebossem els seitons i els afegim a les migas.
  20. Tallem unes piparres.
  21. Servim i amb uns talls de piparres per sobre, llest!
Anar al contingut