Seitó cruixent amb maionesa de poma

  • Cuina: Gessamí Caramés
  • Temps: Més d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    Els seitons són una bona font d'omega-3, greixos essencials que ajuden a desenvolupar les funcions del cervell.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 20 seitons 

    30 g blat de moro fregit 

    2 ous 

    70 g farina d'arròs   

    100 ml aigua amb gas  

    Sal  

    Oli OVE 

    1 poma golden  

    1 canonet de canyella  

    Sucre  

    Mantega  

    Oli OVE de 0,4º  

    1 llima  

PREPARACIÓ

  1. Amb un buidador de pomes, traiem el centre d'una poma golden neta, fem un tall a la pela envoltant la circumferència i farcim el forat amb un canonet de canyella, 4 daus petits de mantega i una mica de sucre 
  2. Ho portem al forn una hora a 180 ºC. 
  3. Deixem que la poma baixi de temperatura, la pelem i la tallem de qualsevol manera. 
  4. Posem a un got batedor la poma tallada, un ou –que millor que no estigui fred de nevera–, la pela d'una llima neta i el suc de mitja llima.  
  5. Ho emulsionem amb oli de 0,4 graus d'acidesa. 
  6. Posem a un bol 60 g de farina d'arròs, un ou i un polsim de sal. Ho barregem. 
  7. Un cop ho tenim ben integrat, afegim a la barreja 100 ml d'aigua amb gas freda de nevera. Ho barregem fins que quedi homogeni. 
  8. Tapem la barreja amb el plat i ho portem a la nevera perquè la farina s'hidrati un mínim de 5 minuts. 
  9. Posem una paella molt fonda amb oli a escalfar.  
  10. Passem per la picadora 30 g de blat de moro fregit, que quedi gruixut. 
  11. Tirem el blat de moro a la pastina d'arrebossar que hem rescatat de la nevera i ho barregem. 
  12. Arrebossem els seitons nets i sense espina amb la farina d'arròs. Després ho passem per l'Orly. 
  13. Fregim els segons a l'oli calent a tandes, perquè no baixi gaire la temperatura de l'oli. 
  14. A mesura que els seitons estiguin fregits, els deixem sobre un plat amb paper absorbent.  
  15. Retirem els seitons del paper absorbent i els servim amb uns punts de maionesa de poma. 
Anar al contingut