Truita de Dijous Gras
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys de 30 minuts
- Informació nutricional -Obre
Els ous són una excel·lent font de proteïnes d'alta qualitat, ja que tenen tots els aminoàcids essencials que l'organisme necessita. Se'n poden menjar 4 o 5 unitats per setmana.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
10 ous
nata 35%
200 grams de cansalada viada
llardons
200 g de botifarra de perol
200 g de botifarra negra
2 grans d'all
3 alls tendres
julivert
oli OVE
sal
pebre blanc
PREPARACIÓ
- Separem els rovells i les clares de 2 ous. Les clares les fem servir per a una altra recepta.
- Triturem un grapat de llardons amb la picadora
- Blanquegem els rovells afegint-hi els llardons. Ho molem amb les varetes elèctriques i ho reservem.
- Traiem la pell a 200 g de cansalada viada i la tallem a brunesa.
- Traiem la pell i esmicolem 200g de botifarra del perol i 200g de botifarra negra.
- Fregim en una paella gran les carns, sense oli. Les reservem (sense el greix) en un bol.
- Tallem 3 alls tendres a rodelles i laminem 2 grans d'all.
- Enrossim en la mateixa paella (i amb el greix de les carns) els alls i els afegim, eliminant greix sobrant, en el bol amb les carns. Ho barregem.
- Batem 8 ous en un bol i hi afegim sal, pebre negre i un raig de nata 35%.
- Afegim la barreja de carns i alls al bol dels ous batuts. Ho remenem i comencem a fer la truita en la mateixa paella, amb un raig d'oli OVE.
- Hi afegim els rovells blanquejats amb llardons i unes fulles de julivert picades i ho integrem tot amb una espàtula de fusta.
- Girem la truita.
- Traiem la truita de la paella, la tallem i la servim amb una mica de julivert per sobre.