Truita de Dijous Gras

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Marc Ribas
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys de 30 minuts
  • Informació nutricional
    -Obre

    Els ous són una excel·lent font de proteïnes d'alta qualitat, ja que tenen tots els aminoàcids essencials que l'organisme necessita. Se'n poden menjar 4 o 5 unitats per setmana.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 10 ous  

    nata 35%

    200 grams de cansalada viada    

    llardons     

    200 g de botifarra de perol   

    200 g de botifarra negra

    2 grans d'all

    3 alls tendres

    julivert

    oli OVE

    sal

    pebre blanc

PREPARACIÓ

  1. Separem els rovells i les clares de 2 ous. Les clares les fem servir per a una altra recepta.
  2. Triturem un grapat de llardons amb la picadora
  3. Blanquegem els rovells afegint-hi els llardons. Ho molem amb les varetes elèctriques i ho reservem.
  4. Traiem la pell a 200 g de cansalada viada i la tallem a brunesa.
  5. Traiem la pell i esmicolem  200g de botifarra del perol i 200g de botifarra negra.
  6. Fregim en una paella gran les carns, sense oli.  Les reservem (sense el greix) en un bol.
  7. Tallem 3 alls tendres a rodelles i laminem 2 grans d'all.
  8. Enrossim en la mateixa paella (i amb el greix de les carns) els alls i els afegim, eliminant greix sobrant, en el bol amb les carns. Ho barregem.
  9. Batem 8 ous en un bol i hi afegim sal, pebre negre i un raig de nata 35%.
  10. Afegim la barreja de carns i alls al bol dels ous batuts. Ho remenem i comencem a fer la truita en la mateixa paella, amb un raig d'oli OVE.
  11. Hi afegim els rovells blanquejats amb llardons i unes fulles de julivert picades i ho integrem tot amb una espàtula de fusta.
  12. Girem la truita.
  13. Traiem la truita de la paella, la tallem i la servim amb una mica de julivert per sobre.
Anar al contingut