"Tombet" de patates, verdures i sardines
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Quim Marquès
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: El Suquet de l'almirall, Barcelona
- Dieta: Sense gluten
INGREDIENTS
- Per a 4 persones:
- 2 patates "agres"
- 1 albergínia
- 1 carbassó
- 8 tomàquet cherry
- 8 sardines grosses filetejades
- 50 g de pinyons
- 50 g de tàperes
- 8 olives de Kalamata sense pinyol
- 2 grans d'all
- alfàbrega
- farigola
- sal
- pebre
- oli d'oliva
PREPARACIÓ
Poseu en una plata per a forn el carbassó i l'albergínia, tallats a daus grossos, afegiu-hi la farigola, l'alfàbrega i els grans d'all pel damunt, salpebreu-ho, afegiu-hi un raig d'oli d'oliva i poseu-ho al forn, prèviament preescalfat a 180 graus, durant uns 12-15 minuts.
Mentrestant, peleu les patates, talleu-les a tires ben fines amb la mandolina, salpebreu-les i afegiu-hi una mica de farigola per sobre. Després, mulleu el motllo amb unes gotes d'aigua i un xic d'oli d'oliva, col·loqueu-hi una base de patata, retireu la safata de les verdures del forn, poseu el motllo de les patates al forn i deixeu-ho coure durant 3 minuts.
A continuació, ja fora del forn, afegiu a la safata de les verdures els pinyons, les tàperes, les olives tallades a trossos, els tomàquets cherry a quarts i un raig d'oli d'oliva i deixeu-ho reposar.
Tot seguit, traieu el motllo de les patates del forn, cobriu la base de patata amb les verdures escalivades i els filets de sardina, salpebreu-ho i torneu-ho al forn durant 3 minuts més. Quan ja estigui cuit, retireu el motllo i reserveu el tombet.
Finalment, poseu en un bol unes quantes olives i tàperes picades, una mica d'alfàbrega, uns quants pinyons, cobriu-ho tot amb oli, remeneu-ho bé i deixeu-ho reposar.
I ja per acabar, emplateu el tombet i amaniu-lo bé amb l'oli d'alfàbrega i pinyons.
Mentrestant, peleu les patates, talleu-les a tires ben fines amb la mandolina, salpebreu-les i afegiu-hi una mica de farigola per sobre. Després, mulleu el motllo amb unes gotes d'aigua i un xic d'oli d'oliva, col·loqueu-hi una base de patata, retireu la safata de les verdures del forn, poseu el motllo de les patates al forn i deixeu-ho coure durant 3 minuts.
A continuació, ja fora del forn, afegiu a la safata de les verdures els pinyons, les tàperes, les olives tallades a trossos, els tomàquets cherry a quarts i un raig d'oli d'oliva i deixeu-ho reposar.
Tot seguit, traieu el motllo de les patates del forn, cobriu la base de patata amb les verdures escalivades i els filets de sardina, salpebreu-ho i torneu-ho al forn durant 3 minuts més. Quan ja estigui cuit, retireu el motllo i reserveu el tombet.
Finalment, poseu en un bol unes quantes olives i tàperes picades, una mica d'alfàbrega, uns quants pinyons, cobriu-ho tot amb oli, remeneu-ho bé i deixeu-ho reposar.
I ja per acabar, emplateu el tombet i amaniu-lo bé amb l'oli d'alfàbrega i pinyons.