Timbal de sardines amb escarola, tomàquet sec i codonyat
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Montse Sorribes
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Cal Joan del Batlle, La Coma i la Pedra (Solsonès)
INGREDIENTS
- Per a 4 persones:
- 12 filets de sardines
- 750 ml de vinagre de poma
- 300 ml d'oli d'oliva
- pell de taronja
- pell de llimona
- 4 alls
- sal
- 1 escarola arrissada
- 8 tomàquets secs
- 1 tall de codonyat
- 1 grapat d'avellanes
- 2 patates
PREPARACIÓ
Per començar, poseu els filets de sardina en una safata, saleu-los, cobriu-los amb el vinagre i deixeu-los marinar 12 hores a la nevera. Després, esbandiu els filets de sardina amb aigua, eixugueu-los amb paper de cuina, poseu-los en un bol juntament amb la pell de la llimona, la pell de la taronja i els alls, pelats i sencers, cobriu-ho tot amb oli i deixeu-ho marinar 12 hores més a la nevera.
A continuació, poseu els tomàquets secs en un bol amb aigua calenta i deixeu-los hidratar durant uns 30 minuts.
Mentrestant, peleu les patates, talleu-les amb un pelador fent tires llargues i fregiu-les en una paella amb força oli ben calent. Quan estiguin rosses, escorreu-les sobre paper absorbent.
Per fer l'amanida, escorreu els tomàquets, talleu-los a trossets, piqueu les avellanes amb un ganivet, talleu el codonyat a dauets, poseu-ho tot en un bol juntament amb la part més blanca de l'escarola i amaniu-ho amb oli i sal.
I ja per acabar, poseu un motlle rodó al plat, folreu el voltant amb els filets de les sardines, ompliu-lo amb l'amanida, desemmotlleu-ho i guarniu-ho amb les xips de patata.
A continuació, poseu els tomàquets secs en un bol amb aigua calenta i deixeu-los hidratar durant uns 30 minuts.
Mentrestant, peleu les patates, talleu-les amb un pelador fent tires llargues i fregiu-les en una paella amb força oli ben calent. Quan estiguin rosses, escorreu-les sobre paper absorbent.
Per fer l'amanida, escorreu els tomàquets, talleu-los a trossets, piqueu les avellanes amb un ganivet, talleu el codonyat a dauets, poseu-ho tot en un bol juntament amb la part més blanca de l'escarola i amaniu-ho amb oli i sal.
I ja per acabar, poseu un motlle rodó al plat, folreu el voltant amb els filets de les sardines, ompliu-lo amb l'amanida, desemmotlleu-ho i guarniu-ho amb les xips de patata.