Timbal de sardines amb escarola, tomàquet sec i codonyat

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Montse Sorribes
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Cal Joan del Batlle, La Coma i la Pedra (Solsonès)

INGREDIENTS

  • Per a 4 persones:
  • 12 filets de sardines
  • 750 ml de vinagre de poma
  • 300 ml d'oli d'oliva
  • pell de taronja
  • pell de llimona
  • 4 alls
  • sal
  • 1 escarola arrissada
  • 8 tomàquets secs
  • 1 tall de codonyat
  • 1 grapat d'avellanes
  • 2 patates

PREPARACIÓ

Per començar, poseu els filets de sardina en una safata, saleu-los, cobriu-los amb el vinagre i deixeu-los marinar 12 hores a la nevera. Després, esbandiu els filets de sardina amb aigua, eixugueu-los amb paper de cuina, poseu-los en un bol juntament amb la pell de la llimona, la pell de la taronja i els alls, pelats i sencers, cobriu-ho tot amb oli i deixeu-ho marinar 12 hores més a la nevera.

A continuació, poseu els tomàquets secs en un bol amb aigua calenta i deixeu-los hidratar durant uns 30 minuts.

Mentrestant, peleu les patates, talleu-les amb un pelador fent tires llargues i fregiu-les en una paella amb força oli ben calent. Quan estiguin rosses, escorreu-les sobre paper absorbent.

Per fer l'amanida, escorreu els tomàquets, talleu-los a trossets, piqueu les avellanes amb un ganivet, talleu el codonyat a dauets, poseu-ho tot en un bol juntament amb la part més blanca de l'escarola i amaniu-ho amb oli i sal.

I ja per acabar, poseu un motlle rodó al plat, folreu el voltant amb els filets de les sardines, ompliu-lo amb l'amanida, desemmotlleu-ho i guarniu-ho amb les xips de patata.
Anar al contingut