Rigatonis farcits de bolonyesa
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Lluís Tomàs
- Dificultat: Baixa
- Temps: Més d'una hora
- Restaurant: Bitxarracu, Barcelona
- Dieta: Per a esportistes
- Informació nutricional -Obre
La pasta és un aliment ric en hidrats de carboni de lenta assimilació (que ens dóna energia de llarga durada) i baix en greixos, que es pot prendre 2 o 3 dies a la setmana.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
- Ingredients per a 4 persones
- 350 g de rigatonis
- formatge parmesà rallat
- Per a la beixamel:
- 1 l de llet
- 60 g de mantega
- 60 g de farina
- nou moscada
- sal i pebre
- Per a la salsa bolonyesa:
- 250 g de carn picada porc amanida amb sal i pebre
- 1 ceba
- 6 tomàquets ratllats
- 1 all
- oli
- sucre
PREPARACIÓ
Per començar, tallem la ceba en trossos petits. Piquem l'all. Sofregim la ceba tallada 2 minuts i hi afegim l'all i sofregim 15 minuts.
Quan hagi agafat una mica de color, incorporem la carn i ho deixem que continuï sofregint fins que la carn comenci a agafar color, uns 30 minuts. Afegim el tomàquet i el sucre i ho coem fins que el tomàquet comenci a concentrar-se. Uns 45 minuts més. Reservem la bolonyesa a la nevera 12 h.
Mentrestant fem la beixamel: bullim la llet amb la nou moscada, la sal i el pebre. Fonem la mantega, en un cassó al foc, i quan estigui fosa, hi afegim la farina. Ho integrem tot bé. Afegim la llet calenta, tot remenant, fins que espesseixi.
Bullim els rigatonis amb aigua i sal durant uns 13 minuts. Els escorrerem, hi posem oli i els deixem que es refredin a temperatura ambient.
Preparem el gratinador i posem la bolonyesa dins una màniga pastissera. Farcim els rigatonis amb la salsa bolonyesa.
Encenem el gratinador i posem 8 unitats de rigatonis en un plat rectangular, els cobrim de beixamel i una mica de formatge ratllat i els gratinarem al forn fins que agafin color. 3 minuts.
Quan hagi agafat una mica de color, incorporem la carn i ho deixem que continuï sofregint fins que la carn comenci a agafar color, uns 30 minuts. Afegim el tomàquet i el sucre i ho coem fins que el tomàquet comenci a concentrar-se. Uns 45 minuts més. Reservem la bolonyesa a la nevera 12 h.
Mentrestant fem la beixamel: bullim la llet amb la nou moscada, la sal i el pebre. Fonem la mantega, en un cassó al foc, i quan estigui fosa, hi afegim la farina. Ho integrem tot bé. Afegim la llet calenta, tot remenant, fins que espesseixi.
Bullim els rigatonis amb aigua i sal durant uns 13 minuts. Els escorrerem, hi posem oli i els deixem que es refredin a temperatura ambient.
Preparem el gratinador i posem la bolonyesa dins una màniga pastissera. Farcim els rigatonis amb la salsa bolonyesa.
Encenem el gratinador i posem 8 unitats de rigatonis en un plat rectangular, els cobrim de beixamel i una mica de formatge ratllat i els gratinarem al forn fins que agafin color. 3 minuts.