Tallarines amb bacallà i olives

  • Cuina: Arnau París
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    Les tàperes són la poncella d'un arbust molt estès pel Mediterrani. Són molt riques en flavonoides, que li donen propietats antiinflamatòries.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 300 g tallarines fresques  

    100 g bacallà fumat  

    70 g olives negres sense pinyol  

    40 g tàperes  

    4 tomacons  

    2 grans d'all  

    1  bitxo sec  

    Vinagre balsàmic de Mòdena   

    Orenga seca   

    Oli OVE  

    Sal  

PREPARACIÓ

  1. Comencem preparant la salsa. Pelem i tallem a microbrunesa dos grans d'all. Els courem en una cassola amb oli d'oliva i un bitxo sec. Els fem ballar a foc baix.    
  2. Hi ratllem 4 tomacons 5 minuts també a foc baix.  
  3. A la cassola hi afegim 70 g d'olives negres sense pinyol laminades i 1 rajolí de vinagre balsàmic de Mòdena. Ho integrem i apartem del foc.  
  4. Fregim 40 g de tàperes posant-les a dins d'un colador i submergint-les en oli calent. Les fregirem fins que quedin cruixents, uns 4 minuts. És important que prèviament estiguin eixutes. Quan estiguin fregides les reservarem en un paper absorbent.  
  5. Bullim 300 g de tallarines fresques durant 4 minuts amb sal.  
  6. Un cop feta, la passarem a la cassola amb la salsa i ho acabarem de coure 2 minuts més.   
  7. Emplatarem posant una ració de pasta, làmines de bacallà fumat, les tàperes que hem fregit i orenga seca.  
Anar al contingut