Pasta fresca amb ou "mollet"

  • Cuina: Arnau París
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys de 30 minuts
  • Informació nutricional
    -Obre

    La pasta és un aliment ric en hidrats de carboni de lenta assimilació (que ens dona energia de llarga durada) i baix en greixos, que es pot prendre 2 o 3 dies a la setmana.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 500 g tagliatelle frescos  

    100 g formatge curat de vaca 

    4 ous  

    6 g pebre negre en gra 

    2 grans d'all 

    Safrà 

    Oli OVE 

    Pebre negre 

    Sal 

PREPARACIÓ

  1. Posem aigua a bullir dins d'una olla alta. Hi afegim un grapat de sal. 
  2. Tirem a l'olla 500 g de tagliatelle frescos. Deixem que bullin entre un i dos minuts.  
  3. Mentresant, posem una cassola a foc amb 1 bon raig oli OVE i 2 grans d'all amb pell aixafat. Mentre l'oli s'escalfa, piquem a morter uns brins de safrà i 6 boles de pebre negre. Incorporem el contingut del morter a la cassola i ho torrem 30 segons.   
  4. Passat el temps de cocció de la pasta, sense apagar el foc, la rescatem amb la cullera d'espaguetis i posem la pasta a la cassola. Amb un vas, recuperem 200 ml d'aigua de la cocció de la pasta i ho tirem a la cassola. Deixem que els tagliatelle coguin 2 minuts més.  
  5. Posem a l'olla on hem bullit la pasta 4 ous. I els fem coure 4 minuts. 
  6. Ratllem en un bol 100 g de formatge grana padano o un alte formatge curat de vaca.   
  7. Traiem els 2 grans d'all de la cassola i afegim 3/4 parts del formatge ratllat. Ho integrem tot, apaguem el foc i ho reservem. 
  8. Si han passat els 4 minuts, traiem els ous de l'olla amb una aranya. Els pelem amb cura.  
  9. Emplatem amb una ració de pasta, un ou pelat i el grana padano ratllat. Afegim una mica de pebre negre molt.  
Anar al contingut