Pasta fresca amb ou "mollet"
INGREDIENTS
500 g tagliatelle frescos
100 g formatge curat de vaca
4 ous
6 g pebre negre en gra
2 grans d'all
Safrà
Oli OVE
Pebre negre
Sal
PREPARACIÓ
- Posem aigua a bullir dins d'una olla alta. Hi afegim un grapat de sal.
- Tirem a l'olla 500 g de tagliatelle frescos. Deixem que bullin entre un i dos minuts.
- Mentresant, posem una cassola a foc amb 1 bon raig oli OVE i 2 grans d'all amb pell aixafat. Mentre l'oli s'escalfa, piquem a morter uns brins de safrà i 6 boles de pebre negre. Incorporem el contingut del morter a la cassola i ho torrem 30 segons.
- Passat el temps de cocció de la pasta, sense apagar el foc, la rescatem amb la cullera d'espaguetis i posem la pasta a la cassola. Amb un vas, recuperem 200 ml d'aigua de la cocció de la pasta i ho tirem a la cassola. Deixem que els tagliatelle coguin 2 minuts més.
- Posem a l'olla on hem bullit la pasta 4 ous. I els fem coure 4 minuts.
- Ratllem en un bol 100 g de formatge grana padano o un alte formatge curat de vaca.
- Traiem els 2 grans d'all de la cassola i afegim 3/4 parts del formatge ratllat. Ho integrem tot, apaguem el foc i ho reservem.
- Si han passat els 4 minuts, traiem els ous de l'olla amb una aranya. Els pelem amb cura.
- Emplatem amb una ració de pasta, un ou pelat i el grana padano ratllat. Afegim una mica de pebre negre molt.