Placek drozdzowy ze sliwkami (Pastís de prunes) - Polònia

imatge de recurs
  • Programa: Karakia
  • Cuina: Jolanta Olejniczak, Palma

INGREDIENTS

  • 1/2 kg de farina
  • 10 cl de llet
  • 100 g de llevat fresc
  • 100 g de margarina
  • 100 g de sucre
  • 5-6 prunes sense pinyol
  • 2 cullerades d'oli
  • 3 ous
  • sucre glacé
  • sal

PREPARACIÓ

En un bol, poseu-hi la llet i esmicoleu-hi el llevat fresc amb els dits. Afegiu-hi una cullerada de sucre, remeneu-ho i deixeu-ho reposar perquè fermenti, tapat amb un drap de fil, durant uns 15-20 minuts.
Passat aquest temps, incorporeu-hi la farina, els ous, la margarina, la resta de sucre i un pessic de sal. Pasteu-ho a mà, amb energia, i aneu "llançant" la massa contra el marbre amb força mentre la treballeu. Després, cobriu-la amb un drap i deixeu-la reposar fins que n'hagi doblat el volum.
Preescalfeu el forn a uns 200º.
Un cop la massa hagi fermentat, col·loqueu-la en un motllo prèviament untat amb oli. Repartiu-hi les prunes per sobre i escampeu-hi uns bocins de mantega o margarina pel damunt.
Enforneu-ho durant 30-40 minuts, fins que la superfície sigui daurada. Espolseu-hi sucre glacé per sobre i ja el tindreu llest.
Anar al contingut