Pizza Stromboli
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Baixa
- Temps: Més d'una hora
- Informació nutricional -Obre
Els llevats, que es formen de manera natural en la massa mare, afavoreixen la salut intestinal i ens aporten vitamines del grup B.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
INGREDIENTS PER A 4 PERSONES
250 g de farina
150 ml d'aigua
70 g de mozzarella
50 g de massa mare
7 g de llevat fresc
5 tomàquets pera
2 cullerades de pasta de tomàquet
100 g de cansalada
sal
oli OVE
orenga fresca
pebre negre
pebre vermell dolç
tàperes
maizena
PREPARACIÓ
- Barregem en un bol 250 g de farina, 7 g de llevat fresc, 50 g de massa mare, un raig d'oli OVE i 150 ml d'aigua. Amassem, funyim i deixem reposar la massa 20 minuts tapada amb un drap.
- Hi afegim un polsim de sal. L'amassem i funyim. La filmem i tornem a deixar reposar la massa tapada amb un drap durant 40 minuts.
- La tornem a amassar i ho deixem filmat que reposi a la nevera durant 24 hores.
- Untem amb pebre negre mòlt un tall de 100 g de cansalada i la reservem.
- Fem la creu a 5 tomàquets pera i els escaldem. En tallem la cocció i els pelem.
- Fem pètals del tomàquet i els trossegem.
- Posem el tomàquet al foc en una paella grossa i deixem que perdi l'aigua de vegetació.
- Hi afegim dues cullerades de pasta de tomàquet i ho deixem a foc lent fins que s'enfosqueixi. Hi afegim una cullerada de pebre vermell i apaguem el foc.
- Traiem la massa de la nevera i hi donem forma amb un corró espolsant-hi prèviament maizena. Posem la massa estirada sobre un paper sulfurat.
- Posem a escalfar al forn una safata.
- Escampem la salsa de tomàquet per sobre la massa de la pizza.
- Tallem 70 g de mozzarella i la repartim per sobre la pizza.
- Tallem a trossets la cansalada amb pebre i la repartim per sobre de la pizza.
- Hi afegim un grapat de tàperes i fulles d'orenga fresca per sobre i emboliquem la pizza fent un rul·lo.
- Enfornem la pizza a 270º durant 20 minuts. La servim.