Pèsols amb bacallà

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Marc Ribas
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    Els pèsols destaquen perquè són aliments rics en hidrats de carboni de lenta assimilació, és a dir, ens donen energia de llarga durada.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 1 bacallà fresc skrei

    1 kg de pèsols tendres desgranats

    1 llauna de fetge de bacallà

    1 ou

    1 llima

    sal grossa

    sucre

    sal

    oli ove

PREPARACIÓ

  1. Tallem el bacallà per fer-ne 4 talls de mida ració.
  2. Ho cobrim amb un 70% de sal i un 30% de sucre i ho posem a la nevera uns 15 minuts.
  3. Fem un brou amb les espines bullint-les amb només 2 dits d'aigua mineral,en una olla tapada durant 25 minuts a foc mínim. Ho deixem reposar 25 minuts més.
  4. Fem una maionesa de fetge amb tot el contingut de la llauna de fetge de bacallà més un ou, unes quantes gotes de suc de llima, un polsim de sal i oli OVE. Ho reservem.
  5. Colem el brou i deixem que redueixi al foc fins que quedi només un got de líquid.
  6. Saltem els pèsols en una cassola amb un raig d'oli i un polsim de sal. Un cop s'intensifica el color dels pèsols, hi aboquem el brou reduït,tapem la cassola i deixem que cogui un minut. Ho traiem del foc.
  7. Posem una paella al foc amb paper sulfurat a sobre.
  8. Mentrestant, traiem el bacallà i el netegem amb aigua dins un bol.
  9. L'eixuguem i el posem sobre el paper sulfurat amb la pell tocant al foc, el tombem i el continuem fent. No hem de mantenir-ho al foc més de quatre minuts en total.
  10. Ho servim posant-hi els pèsols, la maionesa, el bacallà i unes ratlladures de pell de llima per sobre.
Anar al contingut