Pastís amb xocolata negra i sal

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Gessamí Caramés
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Més d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    La xocolata d'alt percentatge en cacau és rica en potassi, un mineral que participa en la correcta funció muscular i neurològica.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • INGREDIENTS PER A 4 PERSONES

     

    PER A LA MASSA

    220 g de farina de força

    70 g de mantega

    25 g de sucre blanc

    15 ml d'oli de coco

    10 g d'impulsor

    4 ous

     

    PER A L'ALMÍVAR

    750 ml d'aigua

    300 g de sucre

    25 g de gingebre ratllat

    3 llavors de cardamom

    Safrà

     

    PER A LA COBERTURA

    300 g de xocolata negra  70%

    140 ml nata 35%

    50 ml d'oli OVE

    3 fulles de gelatina

    Vi ranci

    Escates de sal

PREPARACIÓ

  1. Posem 3 ous sencers a un bol amb un rovell extra. Deixem la clara que sobra a la nevera.
  2. Posem al bol 25 g de sucre blanc i blanquegem.
  3. Afegim al bol 15 ml d'oli de coco i70 g de mantega pomada. Tamisem també 220 g de farina de força barrejada amb 10 g d'impulsor. Ho pastem
  4. Cobrim l'interior d'un motlle amb mantega i desprès l'enfarinem.
  5. Enfornem el pa de pessic a 160º durant 35 minuts.
  6. Posem en un pot 750 ml d'aigua i desfem dins 300 g de sucre.
  7. Ratllem al pot 25 g de gingebre i hi afegim 3 llavors de cardamom (aixafades)i uns brins de safrà. Ho portem a ebullició i ho deixem reposar fins que es refredi.
  8. Colem l'almívar en un bol i amb ell pintem el pastís (per que l'almívar penetri dins la massa podem foradar-la amb una forquilla)
  9. Hidratem 3 fulles de gelatina.
  10. Posem 140 ml de nata en un pot amb un raig de vi ranci i ho escalfem. Hi afegim les fulles de gelatina.
  11. En un pot fiquem 300 g de xocolata negra
  12. Un cop calenta la nata, l'aboquem al pot de la xocolata i la desfem amb el túrmix.
  13. Afegim al bol 50 ml d'oli OVE.
  14. Banyem el pastís amb la xocolata negra i nata. Hi espolsem a sobra unes escates de sal.
  15. Deixem el pastís a la nevera per que la cobertura s'endureixi i llest!
Anar al contingut