Pastís amb xocolata negra i sal
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Gessamí Caramés
- Dificultat: Baixa
- Temps: Més d'una hora
- Informació nutricional -Obre
La xocolata d'alt percentatge en cacau és rica en potassi, un mineral que participa en la correcta funció muscular i neurològica.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
INGREDIENTS PER A 4 PERSONES
PER A LA MASSA
220 g de farina de força
70 g de mantega
25 g de sucre blanc
15 ml d'oli de coco
10 g d'impulsor
4 ous
PER A L'ALMÍVAR
750 ml d'aigua
300 g de sucre
25 g de gingebre ratllat
3 llavors de cardamom
Safrà
PER A LA COBERTURA
300 g de xocolata negra 70%
140 ml nata 35%
50 ml d'oli OVE
3 fulles de gelatina
Vi ranci
Escates de sal
PREPARACIÓ
- Posem 3 ous sencers a un bol amb un rovell extra. Deixem la clara que sobra a la nevera.
- Posem al bol 25 g de sucre blanc i blanquegem.
- Afegim al bol 15 ml d'oli de coco i70 g de mantega pomada. Tamisem també 220 g de farina de força barrejada amb 10 g d'impulsor. Ho pastem
- Cobrim l'interior d'un motlle amb mantega i desprès l'enfarinem.
- Enfornem el pa de pessic a 160º durant 35 minuts.
- Posem en un pot 750 ml d'aigua i desfem dins 300 g de sucre.
- Ratllem al pot 25 g de gingebre i hi afegim 3 llavors de cardamom (aixafades)i uns brins de safrà. Ho portem a ebullició i ho deixem reposar fins que es refredi.
- Colem l'almívar en un bol i amb ell pintem el pastís (per que l'almívar penetri dins la massa podem foradar-la amb una forquilla)
- Hidratem 3 fulles de gelatina.
- Posem 140 ml de nata en un pot amb un raig de vi ranci i ho escalfem. Hi afegim les fulles de gelatina.
- En un pot fiquem 300 g de xocolata negra
- Un cop calenta la nata, l'aboquem al pot de la xocolata i la desfem amb el túrmix.
- Afegim al bol 50 ml d'oli OVE.
- Banyem el pastís amb la xocolata negra i nata. Hi espolsem a sobra unes escates de sal.
- Deixem el pastís a la nevera per que la cobertura s'endureixi i llest!