Parfait de figues

  • Cuina: Gessamí Caramés
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Dieta: Vegetariana
  • Informació nutricional
    -Obre

    Les figues són una fruita de finals d'estiu especialment riques en sucres, vitamines, minerals i fibra, que ajuda al trànsit intestinal.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 5 ventalls de neula 

    50 g d'ametlla torrada 

    165 g de sucre blanc 

    40 g de xocolata negra (del 70%) 

    1 punta de sal 

    2 ous  

    50 ml d'aigua           

    4 figues 

    Vinagre de poma 

    Amaretto 

    1 llima 

    1 cullerada de mantega 

    3 figues 

    Menta 

PREPARACIÓ

  1. Comencem fent un praliné: posem en una paella 40 g de sucre blanc i l'escalfem. Quan comenci a fer-se caramel, apaguem el foc i hi tirem 50 g d'ametlla marcona torrada 
  2. Remenem fins que l'ametlla quedi coberta de caramel. Deixem que l'ametlla es refredi sobre un paper sulfurat o una cobertura de silicona.  
  3. Un cop fredes, posem les ametlles al vas de la picadora i la triturem fins que es faci una pasta.  
  4. Afegim al vas 40 g de xocolata negra i un polsim de sal. Ho tornem a triturar tot.   
  5. Posem el praliné en un bol que anirà a la nevera, però abans, esmicolem 5 ventalls de neula sobre el praliné.  
  6. Ho integrem i ho reservem a la nevera.  
  7. Tallem a brunesa 4 figues netes.  
  8. Posem en una paella les figues netes i 25 g de sucre blanc. Ho coem a foc baix fins que les figues es desfacin.  
  9. Afegim a la paella una punta de vinagre de poma i ho integrem.  
  10.  Apartem les figues del foc i deixem que es refredin. 
  11. Trenquem 2 ous i separem clares i rovells. Reservem els rovells a la nevera per a una altra recepta.  
  12. Preparem un almívar posant un pot al foc amb 50 ml aigua i 100 g de sucre. 
  13. Escalfem l'aigua i sucre fins que arribi als 120º.  
  14. Mentrestant, podem anar muntant les clares amb les varilles elèctriques.   
  15. Si les clares ja estan semimuntades i l'almívar ha arribat als 120º, podem afegir l'almívar a les clares de mica en mica, mentre continuem muntant les clares.  
  16. Deixem que la merenga es refredi i després integrem merenga i compota de figues. 
  17. Passem la barreja a una mànega pastissera. 
  18. Posem una paella al foc i hi aboquem una cullerada de mantega.  
  19. Un cop calenta, posem a la paella 4 figues netes tallades a quarts. 
  20.  Les enrossim. Un cop enrossides, tirem un raig d'amaretto a la paella, deixem que s'escalfi i l'encenem amb un encenedor perquè es flamegi. 
  21. Muntem el parfait amb una capa de mousse de figues, una capa de praliné i les anem intercalant fins a dalt. Ho coronem amb uns talls de figa flamejada. Acabem el plat amb una mica de menta i ratlladura de llima.  

 

Anar al contingut