Neules amb figa

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuiner: Gessamí Caramés
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Més d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    Les figues són una fruita de finals d'estiu especialment riques en sucres, vitamines, minerals i fibra, que ajuda al trànsit intestinal.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • INGREDIENTS PER A 4 PERSONES

  • 600 g figues
  • 330 g sucre
  • 330 g clares d'ou
  • 180 g farina
  • 180 g mantega
  • 60 g midó de blat de moro
  • 50 ml aigua
  • 40 g rovell
  • 70 g xocolata blanca
  • 2 fulles gelatina
  • 1 llimona
  • Oli OVE
  • Sal

PREPARACIÓ

  1. En un bol hi posem 180 g de mantega i 180 g de sucre, que barrejarem amb les varetes elèctriques.
  2. Després hi aboquem 180 g de farina i la integrem amb les varetes.
  3. Hi afegim 250 g de clares d'ou (correspondrien a les clares de 7 ous) i ho integrem tot.
  4. Hi afegim la ratlladura d'una llimona. Ho integrem.
  5. Tapem el bol amb un drap i ho deixem reposar durant 30 minuts.
  6. En una safata de forn amb una làmina de Silpad, estenem dues cullerades de la massa de les neules.
  7. Ho portem al forn a 170º durant 15 minuts.
  8. Continuem estenent massa de neules en una altra safata i quan les primeres ja puguin sortir del forn, hi fiquem les següents.
  9. Amb un objecte cilíndric i en calent, donem forma a les neules a mesura que vagin sortint del forn.
  10. Iniciem el farcit fent un almívar. Posem en un bol 150 g de sucre i 50 ml d'aigua mineral. Ho posem al foc i deixem que la temperatura pugi fins als 120º.
  11. Separem les clares dels rovells de dos ous. Reservem els rovells.
  12. Muntem una mica les clares en un bol amb un polsim de sal.  Hi anem afegint l'almívar de mica en mica.
  13. Posem a hidratar dues fulles de gelatina.
  14. Pelem 600 g de figues (entre 6 i 8 aproximadament)
  15. Les tallem en un got batedor i les batem.
  16. Preparem un bany maria.
  17. Hi afegim al bol on hem semimuntat les clares els dos rovells que teníem reservats.
  18. Hi afegim el puré de figa. Hi afegim 60 g de midó de blat de moro. Ho integrem i ho portem al bany maria. Espessirà a partir dels 75º i tindrem el farcit en un punt òptim de textura.
  19. Hi afegim les dues fulles de gelatina. Les integrem.
  20. Hi afegim 70 g de xocolata blanca. Ho integrem.
  21. Aboquem al farcit la merenga en dues tandes. Ho integrem.
  22. Passem la barreja a una màniga pastissera i la posem 1 hora a la nevera.
  23. Ja només cal farcir les neules... i menjar-nos-les!!!
Anar al contingut