Amanida de conserves de rovellons i figues
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Pere Planagumà
- Dificultat: Baixa
- Temps: Més d'una hora
- Restaurant: Les cols
- Dieta: Vegetariana
INGREDIENTS
- Per a 4 persones:
- Per fer les conserves:
- 400 g de rovelló (botó)
- 8 figues
- 1 l de jang (soja fermentada coreana)
- 1/2 l d'aigua
- Per a la compota de pera:
- 2 peres blanquilla
- 1/4 l aigua
- 25 g de sucre morè
- 1 pela de taronja
- 1 pela de llimona
- 1 beina de vainilla
- Per a l'amanida:
- 1 enciam tipus trocadero
- 2 dl del vinagre resultant de la conserva
- 6 dl d'oli d'oliva extra verge
- 1/2 formatge de cabra
- 1 magrana
- sal gruixuda
- pebre negre
PREPARACIÓ
Per fer la compota de pera, poseu les peres, pelades i tallades per la meitat, en un cassó amb l'aigua, el sucre, la pell de taronja, la pell de llimona, la polpa de la beina de vainilla i la beina de vainilla i deixeu-ho coure tot junt durant 20 minuts.
Un cop cuites, poseu les peres en un bol, tritureu-les amb el túrmix i reserveu-les.
Per fer les conserves, poseu el litre de vinagre de soja coreà i mig litre d'aigua freda en un cassó i porteu-ho a ebullició.
Mentrestant, poseu els bolets nets en un pot de vidre per a conserves i en un altre pot poseu-hi les figues senceres i netes.
Quan el líquid del cassó bulli, ompliu els pots fins a cobrir els rovellons i les figues, tapeu-los i reserveu-los. Un cop freds, poseu-los a la nevera una estona.
A continuació, partiu la magrana per la meitat, piqueu-la per obtenir-ne els grans i reserveu-los. Després, talleu el formatge a trossos i reserveu-lo.
Tot seguit, escorreu els rovellons i les figues i talleu les figues a quarts.
Per fer la vinagreta, poseu en un bol una mica de vinagre de les conserves i oli d'oliva i remeneu-ho bé.
I ja per acabar, emplateu l'enciam, col·loqueu-hi al damunt els rovellons, les figues, el formatge i la magrana, amaniu-ho amb la vinagreta, poseu-hi una mica de sal i pebre i guarniu-ho amb unes llàgrimes de compota de pera.
Un cop cuites, poseu les peres en un bol, tritureu-les amb el túrmix i reserveu-les.
Per fer les conserves, poseu el litre de vinagre de soja coreà i mig litre d'aigua freda en un cassó i porteu-ho a ebullició.
Mentrestant, poseu els bolets nets en un pot de vidre per a conserves i en un altre pot poseu-hi les figues senceres i netes.
Quan el líquid del cassó bulli, ompliu els pots fins a cobrir els rovellons i les figues, tapeu-los i reserveu-los. Un cop freds, poseu-los a la nevera una estona.
A continuació, partiu la magrana per la meitat, piqueu-la per obtenir-ne els grans i reserveu-los. Després, talleu el formatge a trossos i reserveu-lo.
Tot seguit, escorreu els rovellons i les figues i talleu les figues a quarts.
Per fer la vinagreta, poseu en un bol una mica de vinagre de les conserves i oli d'oliva i remeneu-ho bé.
I ja per acabar, emplateu l'enciam, col·loqueu-hi al damunt els rovellons, les figues, el formatge i la magrana, amaniu-ho amb la vinagreta, poseu-hi una mica de sal i pebre i guarniu-ho amb unes llàgrimes de compota de pera.